Početna Izdvajamo U HL Gym-u na 500 m2 treniraju košarkaški, fudbalski i atletski reprezentativci:...

U HL Gym-u na 500 m2 treniraju košarkaški, fudbalski i atletski reprezentativci: Certificirani instruktori treniraju sa Vama

Foto: Selma Muminović

U HL Gym Sarajevo svoju kondicijsku spremu poboljšavaju košarkaški, fudbalski i atletski reprezentativci, sudije sa FIFA LICENCOM, kao i Košarkaški klub Bosna.

Nedavno je otvoren Kondicioni i Fitnes centar HL Gym Sarajevo koji se prostire na 500 m2 raspoloživog prostora za trening, a opremljen je jednim od najkvalitetnih brendova fitness opreme „Cybex“ sa preko 40 sprava za treniranje.

Sa radom su počeli 30. januara  2020. godine i uveli sasvim novi pristup treningu, fitnesu i relaksaciji u BiH. Bilo da ste profesionalni sportist ili rekreativac nude Vam različite sadržaje kroz koje Vas prate ljubazni, certificirani instruktori koje čine tim mladih trenera iza kojih je rad u brojnim fitness centrima, atletskim školama, kao i mnogo odrađenih individualnih treninga sa klijentima.

Raspoređen je na trenažne zone koje čine:
1.Fitness zona
2.Weightlifting & Powerlifting zona
3.Cardio zona
4.Kondiciona zona
5.Slobodna zona (funkcionalni i grupni trening)

Uz odlično raspoređene sprave koje se nalaze na laminat podlozi, HL gym raspolaže i sa 115 m2 prostora opremljenog gumenom podlogom koji je namjenjen za dizačke treninge, te 135 m2 prostora opremljenog umjetnom travom od kojih je 75 m2 slobodna prostorija i 60 m2 staza dužine 30m i širine 2m.

Nekoliko dana nakon otvorenja, u HL Gym-u starta je i Athletic Body u okviru kojeg članovi:
-imaju mogućnost da treniraju  u mješanoj grupi (muškarci i žene);
-imaju mogućnost trenirati samo sa ženskom ekipom;
-imaju mogućnost treniranja samo sa muškom ekipom
Sve tri opcije možete da uplatite 3 puta sedmično po cijeni od 60km, a 2 puta sedmično po cijeni od 40km.

Prostorija za funkcionalni i grupni trening posjeduje:

– Ketllebell parove od 4 do 24kg
– Medicinke od 2 do 8 kg
– VALL BALL od 6 do 8 kg
– Steperi x10
– Konopac
– Sanduk za naskok x2
– Bugarske vreće od 10 i 15 kg
– Pilates lopte x10
-Ljestve za koordinaciju – Bosu lopta x -Balans ploča x2
-Točak za trbušnjake

Pored svih nabrojanih stvari njihova funkcionalna sala kao podlogu posjeduje imitacionu travu što joj daje jako ugodan ambijent za trening, lakše izvođenje vježbi koje se rade u raznim izdržajima na šakama i laktovima te izvođenje vježbi za trbušne i leđne mišiće.

Iz HL Gym Sarajevo poručuju da će vam njihov kondicioni i fitness centar osigurati unaprijeđenje vaših funkcionalnih i motoričkih sposobnosti i dovesti vas do vašeg cilja koji u konačnici vjerovatno predstavlja veliku dozu atletizma koju želite da dostignete u igri vašeg matičnog sporta. Takođe ovaj centar vam pruža veoma raznolik spektar usluga kada je u pitanju rekreativni oblik vježbanja.
HL Gym obuhvata 5 radnih zona:
1.Kardio Zona
2.Kondiciona Zona
3.Funkcionalna Zona
4.Weightlifting & Powerlifting Zona
5.Fitness Zona

Budući da trening smanjuje rizik od srčanih problema, usporava proces starenja, jača samopouzdanje, poboljšava kvalitet sna i života, uopšte, preporuke su da sa treningom krenemo odmah! Ovo je pravi trenutak da i vi počnete sa radom na sebi.

Cilj HL Gym-a temelji se na uvezanosti dva najčešće pomenuta pravca u procesu treniranja a to su „KONDICIJSKA PRIPREMA“ profesionalnih sportaša, te „REKREACIJA“ kada su u pitanju fitness korisnici odnosno rekreativni vježbači koji to čine u svrhu zdravog načina življenja.

Sve akcije, aktivnosti i novosti pratite na njihovom Instagam profilu https://www.instagram.com/sarajevohlgym/


Kako izgledaju sve prostorije novootvorenog HL Gym-a pogledajte na fotkama ispod i uvjerite se sami.

.

. . . . . .

. . . . . . . .