Početna Izdvajamo Studio 59 ispunjava sve zamisli svojih kupaca: Prave razne dekoracije za stanove...

Studio 59 ispunjava sve zamisli svojih kupaca: Prave razne dekoracije za stanove i kuće

Foto: Selma Muminović

Studio 59, koji se nalazi u općini Stari Grad u Sarajevu, bavi se obradom raznih materijala, a najčešće izradom od drveta i metala.
Daske, ali i ostali radovi mogu se pogledati u koncept radnji Kutcha. U Studiju 59 možete naručiti daske za rezanje i posluživanje, posude, zidne satove, ogledala, svijećnjake i razne dekoracije za stanove i kuće.
Sve navedeno može se naručiti direktno na broj 063 850 263.
Ovaj studio pravi i lampe, a realiziraju i razne izrade po želji kupaca.
Narudžbe se mogu izvršiti na broj 063 850 263.

Vlasnica studija Alma Selimović, umjetnica iz Sarajeva koja živi i radi u državi Maryland (Sjedinjene Američke Države) iz svog bogatog CV-ja izdvaja vlastite značajnije izložbe CONTEXT Miami, Afordable Art Fair NYC i SOFA Chicago.

Na pitanje koje značajnije izložbe izdvaja i ima li u planu da ih pravi u Sarajevu, Alma odgovara:
“Što se tiče moje umjetnosti: CONTEXT Miami, Afordable Art Fair NYC i SOFA Chicago. A što se tiče crafta, Baltimore Craft Fair, jedan od poznatijih sajmova u Istočnoj Americi. Nedavno smo završili nekoliko javnih skulptura koje se instaliraju u Americi i nismo baš imali vremena razmišljati o lakolanim izložbama, ali imammo u planu”.

Almine radove, ali i radove njenog tima, možete pratiti na Facebook stranici Studio 59

https://www.facebook.com/Studio-59-100162998035295/ ili na kontakt broj 063 850 263.

Inače, Alma Selimović je rođena u Rijeci u Hrvatskoj 1981. godine, ali odrasla je u Sarajevu.

Diplomirala je 2009. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. 2015. je završila MFA studije u Pensilvaniji na Akademiji likovnih umjetnosti u Philadelphiji u Sjedinjenim Američkim Državama.

Može se pohvaliti i da je 2015. godine dobila nagradu Akademije likovnih umjetnosti u Pensilvaniji “Fine Arts Venture Fund Award”.

U svojim radovima, Alma koristi različite materijale poput staklene vune, gipsa, metala, pjene i kose. Kroz svoju umjetnost ona istražuje prostore između nebinarnog jezika i individualne ekspresije se*sulnosti i roda. U radovima od metala ona prikazuje androgene figure.

.

... . . ... . . . . . . . . . . . ..

.

.

.