Početna BiH Noću Petak, 27. decembar u Sarajevu ostaće upamćen kao dan Mahalaca, pogledajte zašto…...

Petak, 27. decembar u Sarajevu ostaće upamćen kao dan Mahalaca, pogledajte zašto… (Video)

Foto: Sead Vesković

Video: Selma Muminović

 

Petak, 27. decembar u Sarajevu će biti zapamćen kao DAN MAHALACA. Naime, davno je menadžment ovih brend objekata u glavnom gradu BiH odlučio da svaku godinu privedu kraju – danom posvećenim onim najvjernijim Mahalcima koji tokom cijele godine svoje vrijeme provode družeći se sa dragim i bliskim ljudima u toploj atmosferi Mahale.

Tako je bilo i ovog petka, kad su vlasnici Mahale, Hasan Abdihodžić i Haris Harki Selmanović zakazali da će se zahvaliti svim onim koji svakodnevno cirkulišu kroz njihove objekte, u vidu cjelodnevne GRATIS nargile za sve posjetioce.


Čim su najavili ovaj, sad već tradicionalni dan, znalo se da će centar dešavanja u petak biti u Mahali. Od jutra pa do kasnih sati, ogroman broj Sarajlija i Sarajki procirkulisao je Mahalom na čaršiji, na Dolac Malti, ali i na Ciglanama.

Da se na sve mislilo, potvrdili su novogodišnji detalji kojim su ukrašene sve tri Mahale, u kojima se sinoć i utakmica pratila.

Dok su naše ekipe snimale i fotkale, neki su se morali vratiti sa vrata jer su sve tri Mahale bile popunjene do posljednjeg mjesta. Čini se da je iz godine u godinu sve veći broj ljudi koji se pridružuju “zajednici Mahalaša”.


Kroz video i fotke pogledajte kako je bilo sinoć na Dolac Malti. Ubrzo objavljujemo galeriju i sa Ciglana, a onda i sa Baščaršije.