Početna Izdvajamo Komedija “Ja, Bosanac” izazvala ovacije još jednom u Sarajevu: Glumci Aldin i...

Komedija “Ja, Bosanac” izazvala ovacije još jednom u Sarajevu: Glumci Aldin i Negra dokazuju da se najbolje glumi srcem

Foto: Sead Vesković

Po treći put ove godine, hit komedija “Ja, Bosanac” oduševila je brojnu publiku u Centru kulture i mladih, popularnoj Jelićevoj, koja je i ovog puta bila dupke puna.

Ova ozbiljna komedija o Bosancima, iza koje stoji Indira Kučuk Sorguč, i ovog puta doživjela je ovacije. Komedija o nama “Ja, Bosanac” izvedena je na prvi dan zime, 21.12., a kao da je bilo proljeće, u Jelićevoj i izazvala kod publike u dupke punoj dvorani sjajne reakcije.

Zadovoljni posjetioci, poslije komedije, prilazili su Indiri, Aldinu i Negri i čestitali im jer su uspjeli da ih nasmiju do suza.

“Glumci Aldin Tuca Tucić i Negra Čičić dokazuju da se najbolje glumi srcem i da su tehnike tu samo pripomoć. Skoro dva sata neprekidnog držanja publike na gotovs, pjevanje, pričanje, komuniciranje sa publikom, taj ples na sceni samo mogu oni koji vole svoj posao koji je više od toga, koji je zadovoljstvo iza kojeg slijedi apkauz druge zadovoljne strane. Ovakvih umjetnika danas, nažalost, nema mnogo kod nas a pogotovo nema onih kojima je insanluk, požrtvovanost, pošten i zdrav odnos i fair play u krvi. Jednom riječju, nema mnogo odgojenih ljudi kod nas danas pa nema ni mnogo odgojenih umjetnika. Biti čovjek znači biti etičan. Biti umjetnik znači biti i etičan i estetičan. A njima je to u krvi. Zahvaljujem dragom Bogu što spojio sa Negrom i Aldinom i nagradio nakon mučnih iskustava sa ovim drugim opozitima.
Živio pravi Bosanac! Živjela prava Bosanka!
“,
napisala je u nedjelju na svom Facebook profilu zadovoljna Indira, autorica popularne Mahaluše i Mahalca – najgledanijih komedija u BiH posljednjih deset godina.

.

.

. .


. . . . .

. . .

. . . . . . . .