Početna Izdvajamo OZBILJNA HIT KOMEDIJA „JA, BOSANAC“ IZ PERA INDIRE KUČUK-SORGUČ IGRA U TRAVNIKU,...

OZBILJNA HIT KOMEDIJA „JA, BOSANAC“ IZ PERA INDIRE KUČUK-SORGUČ IGRA U TRAVNIKU, KONJICU, BUGOJNU I SARAJEVU – 18., 19., 20. I 21.12.

 

Nakon što je doživjela ovacije u Zagrebu i igrala tri puta, te u Metkoviću, Korčuli i Splitu, i bosanskohercegovačka publika će moći vidjeti svoga „Bosanca“ koji ima mišljenje o svemu kao i svaki pravi Bosanac.

U Travniku igra 18.12., u Konjicu 19.12., u Bugojnu 20.12. u 19 sati, dok će ga sarajevska publika moći vidjeti ponovno 21.12. u Centru kulture i mladih Jelićeva u 20 sati.

“Ja, Bosanac” je nova hit komedija spsateljice Indire Kučuk-Sorguč, autorice popularne Mahaluše i Mahalca – najgledanijih komedija u BiH posljednjih deset godina.

Ovo je komedija u kojoj se pjeva i psuje – 100 posto udara u glavu – oči se smiju a srce krvari.

U ovoj ozbiljnoj  komediji o nama pratimo Posljednjeg Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, migrante, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.  Uzrećica mu je «Tornjaka mi moga»!

U sve mu diraj, samo nemoj u Bosnu.

U pogledu na žene on je izričit: Samo u tri žene vjeruje: Svetu Šerifu, svetu Rasemu i malu Pišulju, amin. A sve druge su za trošit.

Majka Šerifa je njegov vodič i ona mu je izdala zapovijest: „Kod tebe važi samo tri PO: Pojest, popit i poklopit!

Uloga Bosanca povjerena je mladom i vrsnom bh. glumcu, komičaru Aldinu Tuciću dok ulogu njegove supruge Raseme Evropljanke Ćevljanovićke za klavirom tumači i opjevava Negra Čičić.

Sve ovo i još mnogo satiričnih šala o Bosancima i Bosankama, moći ćete vidjeti u Travniku 18.12, Konjicu 19.12., Bugojnu 20.12. i Sarajevu 21.12. 2019. godine.

Dođite da bosanišemo zajedno, poručuju nam…