Početna Izdvajamo JELIĆEVA OPET KRCATA! Za čistu sliku o Bosni i mentalitetu kojeg nigdje...

JELIĆEVA OPET KRCATA! Za čistu sliku o Bosni i mentalitetu kojeg nigdje nema, publika “Bosanca” nagradila ovacijama i aplauzom

Foto: Sead Vesković

U okviru turneje urnebesne komedije Ja Bosanac, iza koje stoji provjereno komediografsko pero Indire Kučuk-Sorguč, maestralni dvojac Aldin Tucić i Negra Čičić i 25. novembra, na Dan državnosti BiH, do suza su nasmijali publiku u Jelićevoj.

Ova hit komedija nailazi na fantastičan prijem kod publike što ne iznenađuje budući da je jedino Indiri Kučuk-Sorguč, koja je široj javnosti prepoznata je po hit pozorišnim predstavama ”Ja, mahaluša”, ”Ja, mahalac” i ”Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac”, jedinoj pošlo za rukom da sa komedijom Mahalanje napuni Skenderiju, poslije kultne Audicije.

Izvrsni dvojac Kenan Tucić i Negra Čičić zabavili su, i ovog puta, sve prisutne, koja ih je nagradila dugotrajnim aplauzom.

“Ja, Bosanac” je komedija o nama. U ulozi Posljednjeg bosanskog bogumila je sjajni Aldin Tucić Tuca. Dok se s njim i sa klavirom poigrava njegova žena Evropljanka Čevljanovićka koju glumi i opjevava izvanredna Negra Čičić.

Svoje zadovoljstvo sa ovim dvojcem, Indira je podijelila sa svojim prijateljima i pratiocima na svom Facebook profilu:

“Haj”ti pa ne budi ponosan na Bosanca, na ovu kabaretsku i komediografsku čistu sliku o nama, o Bosni i mentalitetu kojeg nigdje nema! Be proud – be Bosnian! “Ja, Bosanac “ u izvedbi fascinantnog Aldina Tucića i izvanredne Negre Čičić. Sretan nam dan Državnosti. Ima Bosne, ima i nas u njoj! Vidimo se u Sarajevu ponovno 07.12. u Centru Jelićeva”

...

. . . .