Početna Izdvajamo Bh. komedija ”Ja, Bosanac” oduševila zahtjevnu zagrebačku publiku, zakazana nova predstava za...

Bh. komedija ”Ja, Bosanac” oduševila zahtjevnu zagrebačku publiku, zakazana nova predstava za 21. novembar

DIJELI

Sinoć je u prepunoj dvorani zagrebačkog kazališta Histrion održana iznimno poplarna bh. predstava ”Ja, Bosanac ”.

”Ja, Bosanac” – nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je prepoznata u široj javnosti po hit pozorišnim predstavama ”Ja, mahaluša”, ”Ja, mahalac” i ”Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac”.

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno. Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe.

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Europu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve. Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše. U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!

Oduševljena zagrebačka publika gromoglasnim pljeskom nagradila je sjajni glumački dvojac Aldina Tucića i Negru Čičić koji su uspjeli skoro dva sata nasmijati publiku te dovesti ih do suza.

Novi termin predstave zakazana je za 21. novembar na istom mjestu, a cijena ulaznice je 80 kuna.

.

Piše M.T Foto ShowBizzPress

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime