Početna Izdvajamo Održan prvi GROOMING SEMINAR: Specijalni gost edukator Aleandro Lanini

Održan prvi GROOMING SEMINAR: Specijalni gost edukator Aleandro Lanini

Foto: Selma Muminović
U prošloj sedmici je, održan prvi GROOMING SEMINAR sa ALEANDRO LANINIJEM u Sarajevu u Grooming studiju Azul, koji je u vlasništvu Damira Mešanovića i njegove kćerke Adne. 
Marija Spirkovska, direktorica firme Lilo cosmetics je godinama u profesionalnoj kozmetici, no ljubav prema životinjama igra veliku ulogu u njenom životu.
Ponosna je vlasnica bisona Molly i upravo ova ljubav je razlog za pokretanje jedne krasne priče “VOLITE ONOGA KO VOLI VAS”.
“Saradjujem sa firmom Urban dog Italija i zadovoljstvo mi je predstaviti 100 % prirodnu kozmetiku za brigu i njegu pasa. Plasirali smo maloprodaju za ZOO centre, Grbavica, Otoka i u SCC-u naišli smo na veliki broj pozitivnih komentara, a poslije korištenja proizvoda i na veliki broj zadovoljnih korisnika”, objasnila je Spirkovska i nastavila:
“Onog dana kada smo predstavili URBAN DOG liniju, znali smo da želimo nešto više, pa smo sa ponosom objavili datum za Grooming Seminar. Aleandro Lanini je edukator iz Firenze, koji je još kao mali dječak radio u grooming studiju svog oca, gdje je zavolio pse, ali i taj posao, pa je godinama učio i usavršavao svoje vještine šišanja i njege pasa. Imali smo priliku da ga ugostimo u Sarajevu i razmijenimo iskustva, naučimo nove stvari, i napredujemo”, upoznala nas je Marija sa radom Aleandra koji je bio specijalni gost prošlosedmičnog seminara.

Ekipe Lilo Cosmetics kao i tim Urban dog-a, iza kojeg također stoji Marija Sprikovska, ove godine bili su tima Race for the cure, tako da su pozvali sve ljude koji imaju pse da dođu zajedno sa njima, da se druže, a neke su i nagradili. Bio je ovo jedan vrlo sadržajan dan koji je protekao u divnom druženju.

Podsjetimo, URBAN DOG je linija proizvoda, karakterizirana istraživanjem i kreativnošću, relizovana u kolaboraciji sa dermatolozima i kozmetičarima, čije iskustvo se proteže kroz tri desetljeća.

Kompletan asortiman proizvoda je dizajniran da zadovolji svaku potrebu našeg URBAN PLEMENA. Prirodni proizvodi, napravljeni sa tehnologijom najnovije generacije, za dobrobit pasa, je bez parabena, bez parafina, bez sulfata, bez OMG, bez teških metala,bazirani isključivo na prirodnoj bazi,100 % NATURAL.

.
. . .. . . . . .. ....

..

Urban Dog je okruženje koje voli ljubav, gdje vaš pas može uživati ​​
u igranju, njegovanju i noćenju. 

Marijina misija, ali i njenog tima je da naprave kozmetičke proizvode
za njegu ljubimaca i dodatke ishrani(suplemente) koji će poboljšati život
pasa, mačaka, i profesionalaca u tom sektoru, kao što su frizeri za 
životinje (grumeri), koji i najmanju stvar rade strastveno, sa vjerovanjem
da svaki detalj čini razliku.

.
.
.


.
.