Početna Izdvajamo Peta večer SFF-a: I Tim Roth prošetao bosanskim ćilimom, sretan i raspoložen...

Peta večer SFF-a: I Tim Roth prošetao bosanskim ćilimom, sretan i raspoložen dijelio autograme

Foto: Selma Muminović

Sjajna je atmosfera bila na bosanskom ćilimu i petu noć 25. Sarajevo Film Festivala.

Crvenim tepihom defilovale su opuštene i nasmijane brojne istaknute osobe iz svijeta filma, ali i javnog života BiH koje su pozdravile brojne Sarajlije i njihovi gosti okupljeni oko Pozorišnog trga.

No, slobodno možemo reći da je zvijezda večeri na bosanskom ćilimu i definitivno na SFF-u bio glumac svjetskog kalibra Tim Roth koji je pravo sa aerodroma došao na sarajevski festival. Mnogobrojna publika ovacijama je pozdravila slavnog glumca, a on im je uzvratio.

Slikao se s fanovima, dijelio autograme, ukratko uživao u pažnji fanova. Kaže da je jedva čekao da stigne u Sarajevo i na SFF jer je toliko toga lijepog o ovom festivalu čuo od prijatelja – meksičkog reditelja Michela Franca.

– On me već dvije, tri godine nagovara da dođem na ovaj festival kojim je on oduševljen, I, evo, rado sam se odazvao, kazao je Roth, kojem je nakon defilea po bosanskom ćilimu uručeno Počasno srce Sarajeva. A na filmskom platnu publika će imati priliku da ga gleda (ko je imao sreće i kupio karte, jer su planule za dan) u Tarantinovom filmu “Bilo jednom… u Hollywoodu” u Open airu u petak.

I ekipa filma “Šavovi” Miroslava Terzića, koja je prošetala crvenim tepihom ispred NP-a Sarajevo, izazvala je posebne simpatije i oduševljenje Sarajlija, ali i posjetitelja glavnog grada BiH.

Terzić je kazao da se u Sarajevu ne osjeća kao gost jer je ovo već odavno njegov grad koji voli iz duše i kojem se rado vraća. Uživala je publika, koja je došla pozdraviti filmske aktere, dok su fotoreporteri imali pune ruke posla.

Pažnja okupljenih bila je usmjerena i na ekipu rumunskog filma “Heidi” reditelja Catalina Mitulescua koji je prikazan u okviru takmičarskog programa. Glumci i reditelj kazali su da s nestrpljenjem očekuju reakcije publike i da uživaju u atmosferi sarajevskog festivala.

Tekst: Džemila Busnov za Oslobođenje

Indira Kučuk Sorguč sinoć sa Jasnom Ornelom Bery

Najpoznatija sarajevska književnica Indira Kučuk Sorguč i sinoć se prošetala bosanskim ćilimom, ali ovog puta sa glumicom Jasnom Ornelom Bery. Iako su pokušale proći bez poziranja, fotoreporteri su ih dozvali pa su se vratile i stale pred brojne fotografske ekipe koje su zabilježile i njihov dolazak na petu noć SFF-a

.

.

.

.

.

. . . . . . .. . .. . .. . . . . . . . . . . . .. . . .. . . .

.. ..