Početna Intervju Rajvosa Orchestra – spoj raznovrsnog repertoara i dobre energije

Rajvosa Orchestra – spoj raznovrsnog repertoara i dobre energije

Foto: Selma Muminović
Rajvosa Orchestra je vokalno- instrumentalni sastav osnovan 2014. godine u Sarajevu. Trenutno broji 4 člana koji uspješno sarađuju već 3 godine. Alen Hodžić (vokal), Almir Spahić (harmonika), Danijel Jurišić (gitara) i Admir Čović (bas gitara) potrudili su se da publici ponude raznolik repertoar pjesama.
Pjevaju i sviraju muziku Balkana, a sevdalinci daju poseban značaj i trude se očuvati tradicionalnu bosansku muziku. Pjesme koje sviraju izvode na njima svojstven način što publika prepoznaje i cijeni, kao i njihovu interpretaciju, po cemu su jedan od najtraženijih sarajevskih sastava ovoga tipa. Atmosfera koju naprave spominje se danima poslije, pa ne čudi što imaju jednak broj angažmana na velikim događajima poput proslava Novih godina i sličnim kulturnim i društvenim dešavanjima, kao i manjim događajima poput rođendanskih zabava i slično.
Alen i Almir su spojili svoj posao sa hobijem te pored posla u muzičkim školama, muzikom se bave i u slobodno vrijeme, uživajući u uveseljavanju publike u Sarajevu a i šire.
“Dolazim iz Srebrenika, malog ali muzikalnog grada. Profesor sam harmonike i uživam u prenošenju znanja na mlađe generacije. Putujem dosta i pratim rad mladih budućih harmonikaša na njihovim takmičenjima i kao mentor i kao član žirija. Harmonika je sve zastupljenija u popularnoj muzici kako kod nas tako i u svijetu što je jako primjetno. Pukom srećom mogu da se bavim poslom koji volim, a pjevanje, talenat koji sam naslijedio od oca, u ovom sastavu me dodatno ispunjava i motiviše” – govori nam Alen Hodžić, pjevač ovog sarajevskog sastava, a gitarista Danijel dodaje gdje nastupaju i za kakve vrste događaja mogu biti angažovani:
“Sviramo na svim vrstama događaja. Do sada smo najčešće svirali u Sarajevu ali nije rijetkost da posjetimo i neko drugo mjesto u našoj državi kao što je bila Bosanska Krupa za doček 2019. godine. Ljeta provodimo svirajući na svadbama, a zimsku sezonu uglavnom na Vlašiću, Jahorini, sarajevskim restoranima i kafićima. U posljednje vrijeme nas također angažuju i firme za svoje proslave”.
Ovi mladi muzičari imaju ambiciju da snime svoju autorsku pjesmu, ali ne žure.
“Naravno da nam je u planu da snimimo autorsku pjesmu, a vremenom i album, ali sve u svoje vrijeme. Mi imamo nešto posebno, ljudi koji nas čuju tako kažu. Trudimo se prenijeti energiju i ispuniti muzičke želje publike svih generacija”, ističe Admir, basista ovog sastava, i u nastavku razgovora dodaje da su svojstveni samima sebi:
“Mi smo svoji. Naš repertoar je raznovrstan, od sevdalinki, starogradskih pjesama do popularne zabavne i narodne muzike koju publici interpretiramo na nama svojstven način.”
“Harmonika je nezamjenjiva klavijaturom, te prenošenje energije i emocije ovim instrumentom stvara posebnu povezanost instrumentaliste sa publikom. Volim sevdah i narodnu muziku, tome posvećujem najveću pažnju, ali nije rijetkost, kako i Alen kaže, da popularnoj zabavnoj muzici harmonikom dam poseban “šmek”, govori Almir Spahić, profesor harmonike iz Beograda koji je studirajući u Sarajevu zavolio ovaj grad.
Ne teže stalnom angažmanu u nekom od sarajevskih lokala, a želja im je da zasviraju i na moru.
Vokalno-instrumentalni sastav Rajvosa Orchestra nudi vam dobru zabavu uz širok repertoar pjesama kako narodnog i starogradskog, tako i zabavnog karaktera.
Ukoliko želite da ih angažujete, možete ih kontaktirati putem njihove Facebook stranice Rajvosa Orchestra ( http://skr.rs/WoE) ili putem kontakt telefona: +38761533589 ; +38761301009.
 
.
.
.