Početna Izdvajamo Lilo cosmetics priredio seminar No yellow-revolucija boja, koji je oduševio frizere širom...

Lilo cosmetics priredio seminar No yellow-revolucija boja, koji je oduševio frizere širom Bosne i Hercegovine!

Foto: Selma Muminović

Prethodna dva dana, frizere širom Bosne i Hercegovine, Lilo cosmetics počastio je dolaskom nevjerovatnog edukatora, direktno iz Fanola kuće i seminarom No yellow – revolucija boja!

Seminar No yellow- revolucija boja, održan je najprije 14. aprila u Jablanici u prestižnom salonu vlasnika Adnela Mešića, kojeg je posjetilo više od 20 frizera koji su ostali oduševljeni novitetima, novim tehnikama, tonerima i pravom revolucijom boja koje je edukator Salvatore Fiumarelli donio direktno iz Italije, kuće Fanola.

Dan poslije, 15.aprila Lilo cosmetics je priredio još jedno spektakularni event za frizere, te održao seminar u Sarajevu koji je srušio stereotipe u BiH i ponudio edukaciju za više od 50 frizera u hotelu Hollywood.

Za razliku od dosadašnjih, u ovonedjeljni seminar uvedene su malo drugačije metode odvijanja edukacije, pa pored teoretskog predavanja edukatora i brend ambasadora Fanola (Fanola je marka profesionalnih proizvoda za kosu iz Italije, dizajnirana da zadovolji potrebe svih frizera u svijetu zahvaljujući kompletnoj paleti EXTREME QUALITY).

Salvatore Fiumarelli je pokazao i praktični dio kompletnog postupka korištenja noviteta iz linije No yellow.

Inače, Salvatore, master edukator nesebično je prenosio svoje znanje, podijelio svoje iskustvo, savjetovao kako se baviti problematičnom kosom, te prisutnim približio No yellow liniju proizvoda.

Njemu su se pridružili mnogi frizeri iz BiH i usavršavali svoje znanje i tehnike do kasnih popodnevnih sati.

“Velika nam je čast pripala ugostiti sve te divne ljude koji konstanto teže ka nečemu boljem, koji su željni znanja, napredovanja i usavršavanja… Bila je ovo sjajna prilika da frizeri isprobaju nove proizvode i nove sisteme u svijetu boja najprije u Jablanici. Ovom prilikom zahvalila bih se Adnelu Mešiću na ustupljenom prostoru i nesebičnoj saradnji. A nakon Jablanice, edukaciji u Sarajevu su se odazvali profesionalni frizeri Ado Karišik (Studio Morgan) i Aida Ajdinović (Studio Magic by Aida). Imali smo divnog gosta iz Srbije, Armina Saračevića koji je svojim zalaganjem učinio da ovaj seminar bude još produktivniji. I na kraju, ali nimalo manje bitan – Saša Mustapić, Hercegovac koji nas je takođe počastio svojim dolaskom i svojom aktivnošću obradovao i zajedno sa ostalima ovaj seminar podigao na veći level. Veliko hvala svima njima na nesebičnoj pomoći i aktivnosti”rekla je Marija Spirkovska i dodala:

.

No yellow linija poznata je u cijelom svijetu, pa je zadovoljstvo što je imamo sad i na našem tržištu jer uz nju sad napokon imamo prave plavuše… Ovo je vrijeme revolucija boja i samim tim sve savršeno treba da bude, a uz No yellow proizvode ništa manje ne možemo ni dobiti”, objasnila je Spirkovska, inače organizatorica seminara.

Na ovom zaista spektakularnom frizerskom event-u radilo se na čak pet modela i profi frizeri su sa oduševljenjem prisvajali sve detalje koje je Salvadore pokazao, a koji su od velikog značaja za uspješno farbanje i odabir boja.

.

.

.

.

,.

. . .

. ..

. . .

.

. . . .
. . . . . . . .. . .. .. .

 . .

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . .. . .. . . . . . . . . . . . . . . .
. .