Početna BiH Noću Mevlana – caffe i nargila objekat koji krasi raznolikost u harmoniji s...

Mevlana – caffe i nargila objekat koji krasi raznolikost u harmoniji s tradicijom u kojem ćete naći ono što tražite

Foto: Selma Muminović
Ugostiteljski objekat Mevlana, koji se nalazi u Općini Stari Grad, krasi moderno ozračje i raznolikost u harmoniji s tradicijom koju karakterizira ovaj dio Sarajeva.
Mevlana se prostire na tri sprata koja su nedavno potpuno preuređena, te sad zidove krase citati čuvenog i na daleko cijenjenog Mevlane Dželaludina Rumija po kojem je objekat i dobio ime.

.
Sva tri sprata u petak veče bila su popunjena do posljednjeg mjesta.

Gosti primjećuju i hvale lijep ljubazno i susretljivo osoblje koje se izuzetno lijepo odnosi prema svim koji zakorače u ovaj kafe i nargila objekat u Starom Gradu.

“Zadovoljan radnik je onaj koji ima dobrog sefa i dobru platu”, komentarišu i na njihovoj fan stranici na Facebooku koje možete pogledati na ovom linku http://bit.do/eMFhy

Prvo što vam prođe kroz glavu nakon što kročite u ovaj objekat je slika o jednom mirnom mjestu u kojem ćete ugodno uživati bez gradskog stresa, gužve i galame.

Ako tražite mir, sklad i harmoniju, ali da ste opet u središtu svih dešavanja, onda Mevlana može da bude idealan objekat za vas.
Njihovi gosti su stalni i vraćaju im se, zadovoljni sa svim onim što objekat nudi. Nargile, turska kafa, čajevi, ali i salep koji je nekad bio dio obavezne ponude sarajevskih poslastičara, napitci su koje se najčešće naručuju u ovom objektu.

Izabrani citati imaju velike sličnosti sa atmosferom koja vlada Mevlanom, pa bi iskoristili riječi Rumijeve izreke i sa njom završili svu priču o ovom popularnom mjestu za druženje. Ovdje se čuju glasovi kojima ne trebaju riječi. Samo ako znate slušati.
Odvojite vrijeme za sebe i vaše prijatelje i posjetite Mevlanu koja se nalazi u ulici Čurčiluk Veliki, a radno vrijeme je od 08 do 23 h.

.
.
.
.

..
. . . ..
. .

  .
. . ..


.
.

. .
.
. .
.

.
.

.