Početna Izdvajamo Poliklinika “Srce Sarajeva” – porodična i interna medicina na dohvat ruke svima

Poliklinika “Srce Sarajeva” – porodična i interna medicina na dohvat ruke svima

Poliklinika “Srce Sarajeva” je osnovana s namjerom da se na jednom mjestu ujedini visoko kvalifikovan tim međunarodno priznatih medicinskih stručnjaka koji će svojim znanjem i iskustvom stečenim u bolničkom radu, pružati sigurnost i najkvalitetniju individualnu medicinsku njegu svakom pacijentu.
U moderno opremljenim ordinacijama Poliklinike “Srce Sarajeva” na lokaciji Stup, adresi Nikole Šopa br. 9, pružamo specijalističku i subspecijalističku zdravstvenu zaštitu i dijagnostiku iz sljedećih djelatnosti:
-kabinet za internu medicinu,
-kardiologiju,
-reumatologiju,
-pulmologiju,
-gastroenterologiju,
-onkologiju,
-neurologiju,
-psihijatriju,
-ginekologiju,
-otorinolaringologiju,
-urologiju,
-cjelokupna ultrazvučna 2D i Doppler dijagnostika.
Treba naglasiti da se u Poliklinici “Srce Sarajeva” može uraditi napredni ultrazvuk srca sa procjenom svih parametara koji su neophodni za ovakav pregled, uključujući anatomski M mod prikaz, tkivni Doppler, procjena globalnog longitudinalnog strain-a što je veoma bitno u procjeni zdravstvenog stanja sportista, kao i procjeni složenih srčanih oboljenja.
Također, moguće je uraditi i napredni Doppler krvnih sudova vrata sa automatskom procjenom debljine zidova karotidnih arterija te automatsko mjerenje krutosti arterija kao markera ateroskleroze.

Poliklinika raspolaže modernim aparatima za EKG – elektrokardiografiju, ergometriju – stres test na pokretnoj traci, Holter 24h krvnog pritiska, Holter 24h EKG, EEMG – elektromioneurografiju, EEG – elektroencefalografiju, da je moguće uraditi gastroskopiju, kolonoskopiju, bronhoskopiju sa ili bez anestezije, test plućne funkcije-spirometriju.
U sklopu poliklinike postoji i moderno opremljena laboratorija gdje se može uraditi praktično danas sva dostupna laboratorijska dijagnostika.
Stručno osoblje Poliklinike “Srce Sarajeva” može vam pomoći da otkrijete razloge novonastalih simptoma poput bola u grudima, lupanja srca, visokog krvnog pritiska, brzog zamaranja, glavobolje, vrtoglavice, gubitka svijesti, bola u zglobovima, ekstremitetima, stomaku, nadutosti, osjećaja težine u želucu, mučnine, piroze itd.
U Poliklinici “Srce Sarajeva” ćete naći raspoloženo i stručno osoblje sa kojim možete razmotriti bilo koji zdravstveni problem sa kojim se srećete i biti sigurni da ćete dobiti savjet koji odgovara najsavremnijim preporukama evropskih specijalističkih udruženja, jer je naša filozofija da našim pacijentima ponudimo medicinu zasnovanu na iskustvu i dokazima.

Detaljno uzeta anamneza i fiziklani pregled su osnov za rješavanje bilo kojeg zdravstvenog problema te se moraju uraditi strpljivo u odgovarajućem ambijetnu kako bi pacijent mogao nesmetano da govori o svojim tegobama, a ljekar imao uslove za sveobuhvatan pregled.
Interdisciplinarni pristup, koji je izuzetno važan za rješavanje komplesnih zdravstvenih stanja, u ovoj zdravstvenoj ustanovi se njeguje od samog osnivanja sa fantastičnim rezultatima. Zaštitna vaših podataka je zagarantovana, te se u tom smislu mogu zakazati i pregledi u posebnim, prema vama prilagođenim vremenskim okvirima.
Poliklinika “Srce Sarajeva” je orijentisana ka svim građanima Bosne i Hercegovine bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost što se ogleda i u samom logu poliklinike, a usluga se može dobiti na jeziku naroda Bosne i Hercegovine, engleskom i njemačkom jeziku.
.
.
.
.
.
.

palelive.com