Početna Izdvajamo Senad Kelemiš, instruktor vožnje na sarajevskim cestama – poznato ime u srednjim...

Senad Kelemiš, instruktor vožnje na sarajevskim cestama – poznato ime u srednjim školama

Sa proljetnim suncem, krenule su i sve učestalije prijave za učenje vožnje i polaganje vozačkog ispita, a broj zainteresiranih kandidata povećava se iz dana u dan, pa Senad Kelemiš, sarajevski instruktor vožnje ističe da je prezadovoljan poslom.
Najponosniji je, objašnjava nam, što se može pohvaliti poslom koji je, kako on kaže, “stress-free” za njega, a što je i najbitnije i za njegove kandidate.
“Za sada se mogu pohvaliti kvalitetom usluge koji su prepoznali brojni početnici, što mi i jeste krajnji cilj angažmana”.
U nastavku priče, Senad otkriva šta ga najčešće pitaju zainteresirani kandidati prije nego što počnu sa časovima obuke:
“Najčešća pitanja su vezana za plaćanje u ratama, što je svakako jedna od opcija, a nerijetko zabrinutim tonom priupitaju i da li galamim dok objašnjavam. Naravno, nasmijem se na slična pitanja, svjestan da takav pristup neće doprinijeti ničemu dobrom u procesu. Svojom obavezom smatram održavanje pozitivne atmosfere u toku našeg rada, a nerijetko se snimaju čak i live stream-ovi na društvenim mrežama gdje u najvećoj mjeri nastojimo ukloniti tremu koja je najčešće prisutna u tek prvih par časova vožnje”, pojašnjava Senad.
Prolaznost kandidata kod njega je, ističe, izuzetno dobra. Oko 90 % kandidata prošlo je iz prvog puta:
“Svakako da ima situacija gdje kandidat ne položi na prvom izlasku, ali te su stvari svakako dio procesa, greške na kojima mi svi učimo. Vozačka dozvola je samo dokument, dok je samouvjeren vozač zapravo moj krajnji cilj.”
Kroz vožnju, Kelemiš nastoji da utiče na kandidate da stvaraju dobre navike, a često ih stavlja u situacije u kojima se do maksimuma ističu sve njihove vještine i slabosti. Nerijetko iscenira situacije svakodnevnice u kojima se svaki vozač mora nekad naći jer na taj način logika i znanje dolaze do izražaja.
Na samom kraju razgovora, Senada smo upitali kako ocjenjuje saobraćajnu kulturu u glavnom gradu i da li smatra trenutnu ponudu autoškola zadovoljavajućom:
“Saobraćaj je izazov i za iskusne vozače, a početnici su oni kojima se najmanje toreliše. Svima nama treba samo više strpljenja. U ovom poslu radi zaista veliki broj stručnjaka koji su respektabilni i na nekom širom nivou. Mi instruktori smo ti koji snosimo mnogo odgovornosti i vrlo lako možemo imati svoju reklamu kako na bilbordu, tako, nažalost i u rubrici “crne hronike”.
Svi koji žele zaboraviti na tremu, učiti voziti kod ovog instruktora vožnje i naučiti sve elemente kvalitetne vožnje po izuzetno pristupačnim cijenama mogu ga kontaktirati na broj (Viber) 061757506.
Sve upite možete mu slati i na njegovu Facebook stranicu senad.instruktor  https://www.facebook.com/senadk.instruktor
Ili na Instagram profil https://www.instagram.com/senad.instruktor/?fbclid=IwAR24JF8HJP_Z-UFl9gEJnftNTvsjgbHjh0jSxzDPU4wwGFIG7aCxTTXx3XU

.

.

.