Početna Izdvajamo Kako postići da vam se lice nakon nanošenja pudera ne presijava? Kako...

Kako postići da vam se lice nakon nanošenja pudera ne presijava? Kako se riješiti proširenih pora!?

Ukoliko vam se lice nakon nanošenja pudera brzo prosija, znači da vaša koža proizvodi višak sebuma. To je čest slučaj kod kombinovane i masne kože.
Sebum luče naše lojne žlijezde i to je prirodna masnoća našeg tijela. On je ustvari kombinacija glicerida, slobodnih masnih kiselina, voskastih estara i skvalena. Stvara se složenim biološkim procesom na koji utiču hormoni, a prije svega muški polni hormoni koji se još nazivaju i androgeni.

Postoje i neke vaše navike koje mogu da dovedu do toga da vaše lice stvara višak sebuma:
⭕ Nedovoljna hidratacija – Možda zvuči čudno, ali kada tijelo nije hidrirano, ono samo pokušava da popravi stvari tako što stvara sebum. Važno je koristiti adekvatnu hidratantnu kremu namijenjenu vašem tipu kože.
⭕ Pretjerivanje sa pilingom lica.
Istina je da je osjećaj poslije pilinga lica divan i koža je glatka, ali nemoj to da radiš svaki dan. Tako pored mrtvih ćelija skidaš i sloj koži neophodnog sebuma na licu i ona pokušava da ga nadoknadi.
⭕Koristiš proizvode koji nisu za vaš tip kože. Korištenje proizvoda koji nisu adekvatni za vaš tip kože mogu poremetiti ravnotežu kože. Ljudi često koriste pogrešne kreme i ulja za lice, bez prethodnog znanja o načinu djelovanja istih.
🔴 Imamo rješenje!
NIACIN serum iz laboratorija lipocosmetics sa bioaktivnom supstancom nikotinamidom (vitamin B3) i ostalim vitaminima B skupine djeluje na sve faktore koji utiču na proizvodnju sebuma, djeluje antimikrobno i protivupalno, te smanjuje veličinu pora. U kombinaciji za ČIA kremom za kombinovanu i masnu kožu, brzo će riješiti problem presijavanja lica, proširenih pora istovremeno čuvajući vašu kožu hidriranom tokom cijelog dana.

Besplatnu analizu kože, savjete stručnog osoblja, ali i proizvode laboratorija Lipocosmetics možete pronaći u kozmetičkom studiju “Majesthetik” na Baščaršiji, u ulici Patke 5.
Odgovaramo na vaša pitanja, pišite nam!

.