Početna BiH Noću Svečano otvoren restoran ‘Piatto’ u Sarajevu: Procirkulisalo oko 300 gostiju!

Svečano otvoren restoran ‘Piatto’ u Sarajevu: Procirkulisalo oko 300 gostiju!

Sarajevo od nedavno u svojoj ugostiteljskoj ponudi ima još jedan sjajan objekat. Naime, prije nekoliko dana, na Višnjiku na broju 41 (na spratu Mercatora), zvanično je otvoren ‘Piatto’ restoran za koji je projekat radio arhitekta Amir Zec.

Uz bogat meni i prigodan muzički program za koji je bio zadužen Latif Moćević, gosti su uživali u priređenim gastronomskim ukusima ovog objekta, a kasnije i u torti.Svečanom otvorenju su prisustvovali brojni poslovni partneri i prijatelji vlasnika restorana, ali i mnoge ličnosti iz kulturnog i javnog života Sarajeva. 
Svoja vrata ‘Piatto’ je otvorio u poslijepodnevnim satima, ali gosti su cirkulisali do ponoći. Procjenjujemo da je na otvorenju prisustvovalo ukupno oko 300 ljudi.

Ovaj restoran nudi i dodatni sadržaj, onaj kojem su se najviše obradovali oni najmlađi – dječiju igraonu.


Zapravo, ovaj restoran vlasnici su osmislili kao pravo porodično okupljalište gdje se može popiti kafa, jesti, odmoriti, a sve to dok su tu pored njih njihova djeca – u dječijem kutku.

Ovaj restoran krasi moderan i jedinstven enterijer i ljubazno osoblje koje u kombinaciji čine jednu vrlo domaćinsku i toplu atmosferu. Radno vrijeme je od 8 do 22 h, a kroz fotografije i video, prenosimo vam djelić atmosfere sa otvorenja.