Početna Izdvajamo MIRZA PRAMENKOVIĆ PROSLAVIO SVOJ 20. ROĐENDAN: Očev poklon ga ostavio bez teksta,...

MIRZA PRAMENKOVIĆ PROSLAVIO SVOJ 20. ROĐENDAN: Očev poklon ga ostavio bez teksta, ali i bez daha! (VIDEO)

Bh. svjetski šampion Mirza Pramenković je u petak, uz svoje najbliže prijatelje i rodbinu, proslavio svoj 20. rođendan.
Među brojnim poklonima koje je dobio, najveće iznenađenje bio je onaj od njegovog oca Ismira Ike Pramenkovića, ali šampion i njegov otac su se usaglasili da to što je dobio ne treba biti objavljeno, iako ga je očev poklon ostavio bez teksta, ali i bez daha.
„Nisam očekivao ništa da će mi kupiti jer me nekoliko puta pitao šta želim, a ja sam rekao da mi ne treba ništa i on je rekao da mi onda ništa neće kupiti. Ovo je mimo svih mojih očekivanja“, rekao je uzbuđeni slavljenik sa suzama u očima i odmah zagrlio svog oca i zahvalio mu se na ovom iznenađenju.
Skromnom Mirzi porodica je uvijek bila prioritet, a ona ga je odgojila da vjeruje u one prave istinske vrijednosti, ma koliko svakodnevnica danas ne ličila ni na šta vrijedno, pogotovo u Bosni i Hercegovini. Ipak, ovakvi mladi ljudi daju nadu u bolje sutra jer budućnost ostaje na mladim ljudima. Ispod u našem videu i kroz fotografije pogledajte kako je bilo na rođendanu svjetskog šampiona Mirze Pramenkovića.

Podsjetimo, Mirza Pramenković se u Dublinu u septembru 2016. godine okitio titulom svjetskog prvaka u kick-boxu. Prije toga, u kratkoj karijeri osvojio je desetak zlatnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima i turnirima, dvostruki je prvak BiH, a veliki uspjeh ostvario je i na Balkanskom prvenstvu. Nepobjedivi Mirza osvojio je dakle sve što se osvojiti moglo…