Početna Izdvajamo U SLOVENIJI ODRŽANA MODNA POSLASTICA: Deichmann Magic Night uz brojna poznata lica!

U SLOVENIJI ODRŽANA MODNA POSLASTICA: Deichmann Magic Night uz brojna poznata lica!

Modna manifestacija Deichmann Magic Night održana je u luksuznim Terme Olimia u Sloveniji od 7. do 10. juna.

Događaj su uljepšale mnogobrojne aktivnosti u prestižnom wellness centru, kao i izlet u obližnje mjesto Olimia. Poznata lica i ovoga puta nisu izostala.

Magično veče otvoreno je Deichmann revijom. Proizvođač obuće broj 1 u Europi je oficijalni sponzor 14. Magic Night-a.

Na reviji su predstavljeni modeli  aktuelne kolekcije  uz koju elegantno i smjelo možemo  zakoračiti u ljeto koje je pred nama.

U sklopu programa prisutni su imali priliku da vide i nove modele slovenačke dizajnerke Sanje Veličković i brenda Allegra kreatorke Tanje Šepić. Veče je upotpunjeno nastupima Alke Vuice  i Nigora koji je predstavio svoj novi singl  “Ti”. Također, na pisti, u ulozi modela, našle su se mnoge naše poznate dame, dok su ih iz prvih redova pažljivo posmatrale Biljana Krstić i Gorica Popović.

Kako bi magija ovog mjesta bila u potpunosti dočarana gostima i učesnicima Deichmann Magic Night-a organizovana je posjeta obližnjem selu po kojoj su terme dobile naziv, Olimia. Prisutni su imali priliku da vide manastir, čija je unutrašnjost rađena prvo u baroknom stilu, a kasnije se pojavljuje i rokoko.

U manastiru se nalazi jedan od najvećih pozlaćenih oltara u Sloveniji. Također, kako su pravila nekada nalagala, svaki manastir je morao da ima svoju apoteku, pa se tako upravo ovdje nalazi treća najstarija apoteka u Evropi. Izlet je zaslađen odlaskom u Čokoladnicu, a nije izostala ni tradicionalna posjeta farmi jelena. Domaće vino i pivo, kao i turnir u golfu izmamili su osmjehe svih prisutnih i učinili čarobnom atmosferu putovanja. Divan izlet koji će svi koji su bilo dio ove divne priče dugo pamtiti.

Preduzeće DEICHMANN SE sa sedištem u Essenu (Nemačka) osnovano je 1913. godine i u stopostotnom je vlasništvu osnivačke porodice. Preduzeće je tržišni lider u evropskoj maloprodaji cipela i zapošljava više od 39.000 ljudi širom svijeta. Pod imenom DEICHMANN postoje poslovnice u Njemačkoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Danskoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Italiji, Hrvatskoj, Litvaniji, Austriji, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji,  Rusiji, Švedskoj, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji, Španiji, Češkoj, Turskoj i Mađarskoj. Osim toga, grupa je zastupljena u Švajcarskoj (Dosenbach/Ochsner/Ochsner Sport), Holandiji i Belgiji (vanHaren) i u SAD-u (Rack Room Shoes/Off Broadway). Roland SE pripada grupi preduzetnika u Njemačkoj. Sa obućom MyShoes SE preduzeće je zastupljeno u Njemačkoj, Austriji i Švajcarskoj. Grupa je sa Snipes-Gruppe zastupljena u Njemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Belgiji, Holandiji, Španiji i Italiji.