Početna Izdvajamo SPORTSKA AKADEMIJA ‘RESPECT’ OBILJEŽILA PRVI ROĐENDAN: Red Bull je bio generalni sponzor...

SPORTSKA AKADEMIJA ‘RESPECT’ OBILJEŽILA PRVI ROĐENDAN: Red Bull je bio generalni sponzor ove proslave

Sinoć (31. marta) je u Sportskoj Akademiji Respect, u prekrasnom svijetu fitnessa, gdje se može ostvariti san o zdravom životu, dobroj kondiciji i tijelu sa kojim ćete biti zadovoljni, prosljavljena prva godišnjica uspješnog poslovanja.

Prijatelji, saradnici i članovi akademije uživali su uz DJ-a, a okupili su se svi istim povodom – kako bi proslavili prvi rođendan ovog fitnessa.

Osim Red Bull-a, sponzori ovog eventa bili su Jana – Voda s porukom i Elit Nutrition.

Među brojnim gostima, sinoć su se pojavili i vlasnici nargila bara ‘Mahala’ Harki Selmanović i Hasan Abdihodžić. Harki je stalni član ‘Respect-a’, a zahvaljujući upravo Sanjinu, uspio je skinuti čak 15 kilograma, pa sad izgleda bolje nego ikad.

Na ovu proslavu, istina među posljednjim, ali ipak stigao je i Damir Džumhur, jedan od najpoznatijih svjetskih tenisera, kojeg je svojevremeno Salčin trenirao.

Vlasnik akademije i najpoznatiji sarajevski privatni trener Sanjin Salčin iskazao je zadovoljstvo povodom rođendana: “
Večeras obilježavamo prvi rođendan naše Akademije, sa našim prijateljima, saradnicima i sponzorima. Mnogo stvari u prethodnoj godini smo unaprijedili, stvorili dobar tim ljudi, mladih ambicioznih, zaokružili jednu lijepu godinu, obogatili našu Akademiju novim sportskim sadržajima i opremom. Cilj nam je u ovoj narednoj da proširimo kapacitete akademije, da napravimo dodatne sale i ubacimo nove sadržaje. Ovom prilikom se želim zahvaliti svim ljudima koji su dali ruku prijateljstva. Iza sebe imam jako puno realizovanih projekata iz oblasti sporta, sa posebnim akcentom na projekte rada sa djecom, kao primarnom skupinom, kako bi kroz sport bili lišeni svih nedaća današnjice koji danas vrebaju iza svakog ćoska. 
Kada je u pitanju moj rad sa djecom, partneri i prijatelji sportske akademije “Respect” su prepoznali moj trud i dali ruku podrške kroz realizovane projekte, pa ih moramo spomenuti, a to su: Royal Sport Jelly, Sarajevo City Centar, Sunnyland. 
Također, dva puta sedmično, radim sa vrtićima Montessorije iz Sarajeva, na razvoju bazične motorike koje kroz razne vježbe razvijaju motoriku, ali i ljubav prema sportu”, istakao je personalni trener i dodao da mu je posebna čast što se timu Akademije priključio i Ibrahim Krehić, kondicioni trener.

Podsjećanja radi, Krehić je najtrofejniji trener u historiji bh. košarke. Kao trener Bosne sa ovim klubom je osvojio tri titule naslova prvaka Jugoslavije, dva Kupa bivše države, te je sa Bosnom osvojio je naslov prvaka Evrope 1979 godine. Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio kadetsko , juniorsko i seniorsko prvenstvo Evrope dok je sa najboljom selekcijom te države bio i prvak svijeta na svijetskom klupskom prvenstvu 1990 godine. Također je u tandemu sa Mirzom Delibašićem sa bh. reprezentacijom osvojio osmo mjesto na Evropskom prvenstvu 1993 godine što je i 23 godine nakon tog uspijeha najveći uspijeh naše selekcije.

Ukoliko spadate među one koji bi svoju liniju rado doveli u red, najbolja opcija je Akademija Respect jer tamo osim fitnessa/teretane, imate i trenera koji je će vas trenirati i uputiti kako doći do željene linije. Sve informacije možete dobiti na kontakt tel. 061 923 504 ili dolaskom u akademiju u Zetru.