Početna Izdvajamo PODSJEĆAMO: Humanitarni party za Armina Raonića održat će se večeras u Clubu...

PODSJEĆAMO: Humanitarni party za Armina Raonića održat će se večeras u Clubu Tropics na Dobrinji!

Humanitarni party za Armina održat će se večeras (01. marta) u Clubu Tropics na Dobrinji, od 21 h.

Protekle sedmice našu državu obišao je apel Armina Raonića, mladića iz Sarajeva, kojem je hitno potreban novac za odlazak u Medical Park, kliniku u Istanbulu kako bi mu se utvrdila tačna dijagnoza. Do sada je dva puta odgađao odlazak jer njegova porodica nije uspjela prikupiti 4.500 eura.

Ovaj apel došao je do humanih mladih Sarajlija koji su se digli i organizovali koncert na kojem će učestvovati: Slađana Mandić, Almir M & Tribun Bend, Faruk Duran, Šaćir Ameti, Damir Đakic, Almein Cerić, Senad Redžović, Gori Bend, DJ Djalta, Mirela Šalaka i mnogi drugi.

Karte će koštati 5 KM, a sav prihod od ulaznica i zarada od pića ići će za oboljelom Arminu u ruke, koji našu pomoć hitno treba.

On do sad, podsjetimo, ima 12 različitih dijagnoza, a konačne nema. Posljednjih dana neurološki nalazi su se pogoršali i prijeti mu opasnost od invaliditeta. Stanje mu je iz minute u minutu svegore i gore. Mladić ima oboljenje limfnih čvorova, jetre, slezene i želuca, a sada se proširilo i na nervni sistem. Prvi korak je Istanbul kako bi mu se utvrdila tačna dijagnoza.

Armin je prije nekoliko dana na Facebooku u potresnoj objavi naveo kako mu dani klize iz ruku, te da mu je najteže od svega gledati roditelje kako liježu i bude se sa suzama. Godinama, kaže, moli za pomoć, ali bez rezultata.
“Sva vrata na koja sam pokucao bila su zatvorena. Ma šta zatvorena, blindirana. Jedini odgovor koji sam dobio od onih koji su se udostojili otvoriti vrata bio je: možemo pokušati ali ne obećavamo, mi ne mozemo ništa, to je previše para za tako kratak period. Jest, kao da ja ne bih volio da imam sve vrijeme ovog svijeta. Ali nemam. Zar ću biti još jedan mladi momak kojem će za borbu biti presudan samo novac”, napisao je Armin.

Arminu možete pomoći direktno na njegove račune, zatim putem Paypala udruženja Pomozi.ba, kao i putem računa ove organizacije u Austriji. Njihovi brojevi telefona za pomoć ne mogu se koristiti za pomoć Arminu jer su, kako navode, do kraja mjeseca aktivni na apelima za Arslana i Aleksandra.

PayPal: [email protected]
Za uplatu iz BiH:
Račun primaoca: 1861220330395931
Ziraat Banka BiH
Primaoc: ARMIN (EDIB) RAONIĆ,
Antuna Branka Šimića 10, 71000 Sarajevo BIH