Početna Vijesti PROČITAJTE POTRESNO PISMO RADNIKA MCDONALDSA: “ŽELIM DA SE OBRATIM VLASNIKU IZGUBLJENE LICENCE...

PROČITAJTE POTRESNO PISMO RADNIKA MCDONALDSA: “ŽELIM DA SE OBRATIM VLASNIKU IZGUBLJENE LICENCE HARISU IHTIJAREVIĆU I DA GA PITAM OVO”

McDonald’s je imao pet restorana u Bosni i Hercegovini, a svi radnici su dobili otkaze!Preko noći im je saopšteno da će svi ostati bez posla.

Nezadovoljni radnici za Crnu-hroniku govore kako će oni do kraja profesionalno i pošteno odraditi svoje ugovore, ali da isto očekuju i od poslodavca, te da će tražiti isplatu otpremnine.Oni su se obratili i vlasniku licence Harisu Ihtijareviću i upitali ga zašto se radnicima nije reklo kako stoje stvari, zašto su dopustili da do ovakvog stanja dođe i zašto nadređeni nisu pružili otpor ukoliko su se već kršili standardi McDonald’s-a.

Ovim putem želim da naglasim da je sve ovo što pišem u ostatku mejla sve ono što sad već “bivši” – trenutni radnici McDonaldsa misle,neki progovore, neki osušuju. Neki čak mogu i da se ograde od ovog što se mene tiče. Ja sam dovoljno hrabra da iznesem ovo jer sam svakako izgubila nešto što volim, tako da mi je sasvim svejedno šta će biti s mnom.

Želim da se obratim vlasniku izgubljene licence Harisu Ihtijareviću i da ga pitam ovo:

– Jesmo li mi kerovi ili šta smo pa se nije moglo bar nama uposlenicima obratiti i reći kako stoje stvari. Je li to bilo toliko teško? Nije vas trebalo biti strah, ne ujedamo vjerujte mi.

Mi smo civilizovani. Ima ljudi koji rade duplo više od mene same, koji su podigli ovu firmu i koji su život svoj ovoj firmi dali.

Želim isto tako da se obratim i svojim nadređenim. Zašto ste dopustili da do ovoga dođe? Svi ste vi porodični ljudi, zamislite da se Vašem djetetu ovo dešava da ostaje bez posla na ovaj način a pri tome ništa loše nije uradio što bi naštetilo firmi.

“Ovim putem Vas molimo da ne ostavite radnike i njihove porodice na cjedilu, te da shodno današnjem sastanku donekle ispravimo ovu situaciju, da se svima nađu neki poslovi, da se podijele ljudima otpremnine. Mi ćemo uputiti zahtjev za to sve i svakako biti fer i korektni i ostati do kraja i ispoštovati svaku stavku ugovora tako da bi bilo fer i korektno da dobijemo ono što nas zakonski sljeduje”, napisali su radnici u pismu koje su dostavili bivšem vlasniku licence,piše Crnahronika

haber.ba