Početna Sport Prva kazna za Nusreta Gokčea, kuhar će se zbog bahatog ponašanja na...

Prva kazna za Nusreta Gokčea, kuhar će se zbog bahatog ponašanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru žestoko kajati

Uspio je Gokče da pozira s trofejom, a objavljenim fotografijama i videosnimcima dodatno je zgrozio fudbalsku javnost

Slavni kuhar Nusret Gokče (Gokce), nadimka Salt Bae, razljutio je mnoge poslije odigrane finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru kada je nepozvan ušao na teren dok je Argentina proslavljala titulu svjetskog prvaka.

Uspio je Gokče da pozira s trofejom, a objavljenim fotografijama i videosnimcima dodatno je zgrozio fudbalsku javnost. Ni nogometaši Argentine nisu bili oduševljeni, naprotiv.

Nikome nije jasno kako je uspio ući na teren. Mnogi su od organizatora Mundijala i FIFA-e tražili odgovor na to pitanje, ali se zvanično još nisu oglašavali.


Međutim, već se špekulira o tome da će Salt Bae biti sigurno kažnjen jer je prekršio FIFA-in protokol i da bit će mu zabranjeno da prisustvuje Svjetskom prvenstvu koje se za četiri godine igra u Americi, Kanadi i Meksiku.

Prvi koji su odlučili reagrati su organizatori najstarijeg fudbalskog takmičenja u Americi “US Open Cup”, koji su jučer na Twitteru objavili da je Nusretu zabranjeno da prisustvuje finalnoj utakmici ovog takmičenja iduće godine.

– Ovim putem želimo reći da je Nusretu zabranjen dolazak na finale ovog takmičenja 2023. godine – napisano je na Twitteru.

Malo je vjerovatnoće da je kuhar planirao pratiti to takmičenje, ali pretpostavlja se da je ovo samo jedna u nizu zabrana koje će Salt Bae dobiti.

sport.avaz.ba