Početna Vijesti Javila se žena koja se predstavila kao majka Mirnese Bešlić: Ona je...

Javila se žena koja se predstavila kao majka Mirnese Bešlić: Ona je krivična osoba, ne znam gdje je, nismo u kontaktu

O Mirnesi Bešlić mediji ne prestaju da pišu. Reporteri “Avaza” posjetili su njenu rodnu Busovaču, te su pronašli kuću njenog oca u koju je, kako su rekle komšije, dolazila dok je bila mlađa.

Nakon što su objavili fotografije kuće u Busovači redakciji portala “Avaza” javila se žena koja se predstavila kao majka Mirnese.

Ono što je zanimljivo, nijednom svoju kćerku nije nazvala imenom, već “krivičnom osobom”.

– Krivična osoba je krivična osoba. To je moja kuća, a ne od te krivične osobe. Pišite šta hoćete, ali ne morate ostalu porodicu spominjati. Ja sam joj majka, nema veze kako ću je zvati, imenom ili “krivičnom osobom”. Ona je uradila to što je uradila – rekla je žena koja se predstavila kao majka Mirnese.

Uslijedilo je još nekoliko poziva.

Reporteri „Dnevnog avaza“ su posjetili njeno rodno mjesto. Razgovarali su s komšijama koji su imali samo riječi hvale za porodicu Bešlić.

– Ona je rođena u Njemačkoj, tamo su živjeli, slabo ih poznajem. On je bio fin čovjek, normalan i žena mu je fina. Majka bude kod sina u Njemačkoj. Mirnesa ima brata blizanca i stariju sestru koji su u Njemačkoj. Vrlo sam iznenađena zbog toga, njen otac je penziju zaradio u Njemačkoj. Čovjek je bio vjernik, miran, povučen i stvarno me iznenadilo ovo što sam pročitala u medijima o njegovoj kćerki – rekla je.

Mirnesa je, kako se tvrdi, trebala transportirati novac s jedne lokacije na drugu, ali je, umjesto na krajnje odredište, novac ponijela sa sobom na nepoznatu lokaciju i otad joj se gubi svaki trag.

Kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca.

Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

Izvor: Avaz