Početna Vijesti Bila je baš upadljiva: Komšija otkrio nove detalje o Mirnesi za kojom...

Bila je baš upadljiva: Komšija otkrio nove detalje o Mirnesi za kojom traga cijela Njemačka, predstavljala se kao menadžerka filijale!

Par dana nakon što je otkriven identitet žene iz BiH za kojom policija Štutgarta traga zbog krađe million eura, pojavili su se novi detalji o njenom životu.

“Tiho i polako, karma će sve naplatiti”, piše u opisu njenog profila.

Njemački list “Bild” prenosi da je više nego očigledno da je Mirnesa S. živjela luksuznim životom. Naime, na njenim fotografijama se mogu vidjeti skupocjeni nakit, torbe, rolex satovi, a bila je i čest gost na žurkama.

“Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca”, stoji u Bildovom tekstu.

Novinari Bilda su posjetili i komšiluk u kojem je živjela, a jedan od komšija, koji je želio da ostane anoniman je rekao:

“Viđao sam je kada bi šetala, bila je zaista upadljiva pojava. Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale”, rekao je on.

Kako prenosi Bild, jedno je sigurno – novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom.

Daljom istragom biće utvrđeno kako je to izvela, te da li je imala pomagača “iznutra”.

Podsjetimo, ona je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion eura.

Osumnjičena žena je visoka 174 centimetra, plavozelenih očiju i plave kose. Ima nekoliko tetovaža po cijelom tijelu, posebno na rukama.

Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji.

Krađa je uočena istog dana, a policija je odmah započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac.

Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

“Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Stutgartu.

ekskluziva.ba