Početna Vijesti Ovo je ulica u kojoj je živjela Mirnesa koju traži pola Evrope...

Ovo je ulica u kojoj je živjela Mirnesa koju traži pola Evrope zbog krađe milion eura

Reporteri “Dnevnog avaza” otkrili su ulicu u Busovači u kojoj su živjeli roditelji Mirnese S., koja se ranije prezivala Bešlić, a koju sada traži pola Evrope zbog krađe milion eura.

Kako su na licu mjesta kazale komšije ona je davno otišla u Njemačku.

Podsjetimo, kako su objavili njemački mediji, Mirnesa je radila u kompaniji za transport novca u Štutgartu, odakle je i ukrala milion eura.

Foto: Avaz

U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove kompanije, radila je kao konobarica.

U razotkrivanju njenog identiteta je bio ključan Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije, gdje je pokazivala kako vodi luksuzan život, pokazivala je skupocjeni nakit, torbe, Rolex satove…

Foto: Avaz

Mirnesa je trebala transportirati novac od tačke A do tačke B, ali je umjesto na krajnje odredište novac ponijela sa sobom na nepoznatu lokaciju i od tada joj se gubi svaki trag.

Policija u Njemačkoj je na zvaničnoj web stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

Kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

Izvor: Avaz