Početna Vijesti Poznato iz kojeg je bh. grada Mirnesa S. koja je u Njemačkoj...

Poznato iz kojeg je bh. grada Mirnesa S. koja je u Njemačkoj ukrala milion eura: Šta kažu komšije?

Mirnesa S., 42-godišnjakinja bosanskohercegovačkog podrijetka koja je ukrala više od milion eura iz tvrtke u Stuttgartu…

Mirnesa S., 42-godišnjakinja bosanskohercegovačkog podrijetka koja je ukrala više od milion eura iz tvrtke u Stuttgartu, rodom je iz Busovače u kojoj je neko vrijeme i živjela, a roditelji su je se navodno odrekli.

Novinari njemačkog Bilda su čak i posjetili Busovaču te razgovarali sa komšijama.

“Viđao sam je kada bi šetala, bila je doista upadljiva pojava. Svojevremeno je govorila kako radi kao menadžerica jedne podružnice”, rekao je susjed, piše Bild te navodi kako bi atraktivna kradljivica mogla dobiti i do deset godina zatvora.

Bild nadalje piše kako je Mirnesa živjela luksuznim životom. Na fotografijama koje je objavljivala na Instagramu vide se skupocjene torbe, nakit, Rolex satovi i velike zabave sa prijateljima, a navodno ima profil i na OnlyFans platformi.

“Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonski operater u tvrtci za transport novca”, piše Bild te navodi kako je policija “pročešljala” sve njezine profile na društvenim mrežama ne bi li joj ušli u trag, no do sada je nisu uspjeli locirati.

Podsjetimo, Mirnesu prijatelji zovu Miki. Navodno je radila i kao konobarica u Stuttgartu.

Otkriven je i Instagram profil Mirnese S., a na njemu je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja odjevena u markiranu odjeću.

Naime, 42-godišnjakinja je 14. oktobra ove godine ukrala više od milion eura iz tvrtke za prijevoz novca u Stuttgartu u kojoj je bila zaposlena. Od tada joj nema traga, piše Radiosarajevo.ba.

haber.ba