Početna Showbiz MIRJANA KARANOVIĆ OTKAKO NE JEDE OVIH 5 NAMIRNICA IMA BESPREKORNO TIJELO: GAZI...

MIRJANA KARANOVIĆ OTKAKO NE JEDE OVIH 5 NAMIRNICA IMA BESPREKORNO TIJELO: GAZI 7. DECENIJU, A IZGLEDA NEUPOREDIVO MLAĐE

Dijeta Mirjane Karanović nema posebna pravila, glumica je izbacila iz ishrane samo što je smatrala da joj ne prija.

Legenda srpskog glumišta Mirjana Karanović, koja je poznata po svojim stavovima od kojih ne odstupa, uskoro puni 65. godina, a izgleda nikad bolje! Za njenu mladolikost je zaslužna potpuna promena ishrane, na koju se odlučila zbog problema sa štitnom žlezdom.

Kako ova dama ističe, u njenom jelovniku pre je bilo zastupljeno testo i nezdrava peciva u ogromnim količinama.

– Potpuno sam izbacila testa, žitarice, mahunarke, mlečne proizvode, a pošto ne jedem meso, živim od povrća i ribe. Dozvoljene su mi i semenke i suvo voće u ograničanim količinama – kaže Mirjana.

Naglašava da joj nije bilo lako da se navikne na sve te promene, ali da se sada mnogo bolje oseća. Otkriva da meso ne jede već skoro 3 decenije!

– Pre 27 godina sam prestala da ga jedem. Nikad ga nisam ni volela, a kad sam otkrila makrobiotičku ishranu, prešla sam na integralni pirinač i povrće – rekla je glumica.

Priznaje da joj od svega najviše nedostaju testa, posebno burek. Kroz šalu je rekla da ga nekada čak i sanja.

– Možda ponekad. Kao što ponekad pojedem hleb. Letos sam na moru jela riblju čorbu i nisam odolela da ne umočim malo hleba. Uvek sam volela moču – priča kroz osmeh.

Osim prilično radikakalnih promena u ishrani, glumica podvlači da je za dobru liniju i zgodno telo neophodna i redovna fizička aktivnost, te ona odlazi na vežbe četiri puta nedeljno.

Izvor: stil kurir