Početna Vijesti Galerija fotografija fatalne Mirnese iz BiH koja je ukrala milion iz firme...

Galerija fotografija fatalne Mirnese iz BiH koja je ukrala milion iz firme u Štutgartu

Dan nakon što je otkriven identitet žene iz BIH za kojom policija Štutgarta traga zbog krađe milion eura, pojavili su se novi detalji o njenom životu.

Kako je Fenix-magazine ranije prenio, riječ je o Mirnesi S., porijeklom iz BiH, koja je radila u kompaniji za transport novca, odakle je i ukrala milion eura, piše Sarajevskasehara.

U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove kompanije, radila je kao konobarica.

U razotkrivanju identiteta ključan je bio njen Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u skupocenu odeću.

“Tiho i polako, karma će sve naplatiti“, piše u opisu njenog profila.

Njemački list “Bild” prenosi da je više nego očigledno da je Mirnesa S. živjela luksuznim životom.

Naime, na njenim fotografijama se mogu vidjeti skupocjeni nakit, torbe, Rolex satovi, a bila je i čest gost na žurkama.

“Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca“, stoji u Bildovom tekstu.

Ko je Mirnesa, poznata kao Miki?

Rodom je iz Bosne i Hercegovine, tačnije iz Busovače.

Roditelji su je se odrekli, a djevojački se prezivala Bešlić saznaje portal Crna-Hronika.

U razotkrivanju identiteta ključan je bio njen Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije koje je prikazuju kako se zabavlja obučena u markiranu odjeću.

Njemački list “Bild” u svom tekstu na naslovnoj strani prenosi da je više nego očigledno da je Mirnesa S. živjela luksuznim životom.

Naime, na njenim fotografijama se mogu vidjeti skupocjeni nakit, torbe, rolex satovi, te šampanjske žurke sa prijateljima.

“Da, ovo je krajnje neobičan životni stil žene koja je navodno radila kao telefonska operaterka u kompaniji za transport novca”, stoji u Bildovom tekstu.

Novinari Bilda su posjetili i komšiluk u kojem je živjela, a jedan od komšija, koji je želio ostati anoniman je rekao:

“Viđao sam je kada bi šetala, bila je zaista upadljiva pojava. Svojevremeno se predstavljala kao menadžerka filijale”, rekao je on

Kako prenosi Bild, jedno je sigurno: novac nije uzimala postepeno tokom dužeg perioda, već je čitavu sumu ukrala odjednom.

Daljom istragom će biti utvrđeno kako je to izvela, te da li je imala pomagača “iznutra”.

Podsjetimo, ona je iz prostorija kompanije 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milionn evra. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji.

Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac.

Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

“Nagrada je 37.500 eura i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji”, saopštila je policija u Stutgartu.

haber.ba