Početna Vijesti VJEČNI GRAD SE OPRAŠTA OD MIHE: Članovi porodice pored Sinišinog kovčega! Prvi...

VJEČNI GRAD SE OPRAŠTA OD MIHE: Članovi porodice pored Sinišinog kovčega! Prvi čovjek Lacija ganuo Arijanu dirljivim gestom (VIDEO)

Veliki broj građana Rima od jutra čekaju ispred rimske opštine Kampidoljo, kako bi odali počast Siniši Mihajloviću.

POVEZAN VIDEO:

Tužnom skupu prisustvuje cela Sinišina porodica – supruga Arijana, ćerke Viktorija i Virdžinija i sinovi Miroslav, Dušan i Nikolas u suzama i nemi od bola pored kovčega primaju saučešće.

Srpska trobojka na Sinišinom kovčegu

Dušan Mihajlović, sin Siniše Mihajlovića i brat Dražen prekrili su kovčeg slavnom fudbalera srpskom trobojkom – zastavom zemlje koju je obožavao i čiji dres je sa ponosom godinama nosio.

Lotito ganuo Arijanu

Prvi čovek Lacija Klaudio Lotito stigao je u zgradu opštine Kampidoljo kako bi odao počast Siniši Mihajloviću.

Lotito je Sinišinoj suprugi Arijani poklonio dres Lacija sa brojem 11 i prezimenom Mihajlović.

Spaleti: Fudbal je izgubio vrednu osobu

Od Siniše Mihajlovića oprostio se u trener Napolija Lučano Spaleti.

“Fudbal je izgubio vrednu osobu. Uvek je bio ljubazan prema meni” rekao je Spaleti.

“Često smo razgovarali u poslednje vreme, kada je trenirao Bolonju bio mu je potreban saradnik, tražio je od mene informacije o nekome koga sam poznavao. Probudili smo naše prijateljstvo i poštovanje koje smo gajili jedan prema drugom”, dodao je čuveni trener.

Montela na Mihinom oproštaju

Legendarni napadač Rome Vićenco Motela odao je počast srpskom fudbaleru i treneru Siniši Mihajloviću. Proslavljeni Italijan dugo je razgovarao sa Sinišinom suprugom Arijanom.

Funkcioneri grada Rima odaju počast Siniši

Brojni visoki funkcioneri grada Rima došli su da odaju počast proslavljenom Srbinu. Saučešće neutešnoj porodici izrazio je predsednik rimskog Senata, Ignasio la Rusa, a divnim rečima od Siniše se oprostio i savetnik za turizam Alesandro Onorata.

“Slomio nam je srca, negova borba protiv bolesti bila je naša. Imao sam privilegiju da ga vidim kako igra, trenira, živi u ovom gradu. Danas smo tu blizu njegove porodice, nejgove supruge, dece” rekao je Alesandro Onorata, savetnik za turizam.

“Rimljani su pokazali naklonost koju su gajili prema njemu”, dodao je on.

Proslavljeni fudbaler i trener preminuo je u petak u 54. godini života nakon duge i teške borbe sa leukemijom.

Ovog jutra građani Rima u kolonama čekaju kako bi rekli svoje poslednje zbogom neponovljivom Siniši Mihajloviću.

Na kovčegu su primetna i obeležja fudbalskog kluba Lacija i Rome, dva rimska kluba za koje je Siniša nastupao, ali i šalovi Torina i Bolonje koje je trenirao Mihajlović.

Sahrana Siniše Mihajlovića biće održana u ponedeljak u prestonici Italije, u baziliki “Santa Maria degli Angeli e dei Martiri”. Početak sahrane zakazan je za 11.00 časova, a očekuje se ogroman broj ljudi koji će iz celog sveta doći da odaju počast velikanu fudbalske igre.

POVEZAN VIDEO:

Kurir sport