Početna Sport Doktorka koja je liječila Mihu opisala njegove posljednje dane: Prije nedjelju dana...

Doktorka koja je liječila Mihu opisala njegove posljednje dane: Prije nedjelju dana je normalno šetao…

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović umro je u petak poslije duge i teško bolesti. Popularni Miha godinama unazad borio se sa teškim oblikom leukemije, uspijevao je više puta da je pobijedi, ali nažalost stanje mu se posljednjih dana pogoršalo…

Prethodne sedmice Siniša je boravio u bolnici u Rimu pod nadzorom doktorke Frančeske Bonifazi koja je od početka bolesti brinula o njemu.

Doktorka Bonifazi, inače direktorka programa transplantacije i odjeljenja za naprednu ćelijsku terapiju u okviru odjeljenja za hematologiju koju vodi profesor Mikele Cavo u bolnici Sant’Orsola, otkrila je italijanskim medijima kako se Miha posljednjih dana svog života nosio sa opakom bolešću.

“Nikada se nije plašio patnje i hrabro se suočio sa bolešću. Mnogo je patio, ali je uspio da prihvati krhkost koju mu je bolest načinila”, rekla je dr. Bonifazi.

“Siniša je bio čovjek koji je imao veliku volju za životom i volio je život više od svega. Bio je okružen svojim najbližima: supruga je bila uz njega od prvog do posljednjeg trenutka, uvijek. Arijana je bila žena koja mu je dala hrabrost i koja je upravljala porodicom u veoma teškoj fazi”, otkrila je doktorka.

“Bio je voljen od svih uprkos tome što je bio lik sa snažnom, ponekad i grubom ličnošću. Međutim, nikada se ni sa kim nije svađao i svi su ga voljeli. Ovdje svi s ljubavlju pričaju o tome. Mnogo je u njemu ljudske topline, ostavio je na nas utisak osobe sposobne za veliku empatiju”, rekla je Frančeska i ispričala anegdotu sa Sinišom koji joj je savjetovao da kupi veoma skup televizor.

“Da, to je tačno. I mislim da sam ga zbog njegovih molbi konačno kupila. Nisam ga imala u kući 8 godina. Ali uzela sam mnogo jeftinije od onoga što je predložio”, prisjetila se doktorka koja je opisala i njegove posljednje dane u bolnici.

“Moramo reći da je transplantacija koštane srži najefikasnija terapija za iskorijenjivanje akutne mijeloične leukemije. U ovom trenutku garantuje manju mogućnost recidiva: nažalost u ovom slučaju bolest se vratila, bila je veoma agresivna i otporna na liječenje. Međutim, Siniša je ustao iako mu se vratila: prije ne više od nedjelju dana hodao je i prešao mnogo kilometara pješke. U svakom slučaju, ne treba generalizovati, transplantacija je ipak najbolja terapija. Mi doktori vjerujemo da je jedini način da ublažimo bol koji osjećamo kada vidimo kako naši pacijenti umiru jeste da se kladimo na istraživanje”, rekla je Bonifazi.

POVEZANI SNIMCI:

Izvor: Kurir