Početna Showbiz Treći put imam rak dojke! Pobjednica Nikad nije kasno o životnoj borbi:...

Treći put imam rak dojke! Pobjednica Nikad nije kasno o životnoj borbi: Idem na zračenje, opala mi je kosa, vjerujem da ću pobijediti!

Bojana Barjaktarević po treći put se bori s kancerom, saznaje Kurir. Pjevačica koja je publiku oduševila muzičkim talentom u takmičenju “Nikad nije kasno”, gdje je osvojila čak tri glavne nagrade, već neko vrijeme vodi bitku sa ovom opakom bolešću, koju je dva puta već pobijedila.

Kako je potvrdila u razgovoru, nedavno je završila proces hemioterapije, koji je bio težak i iscrpljujući, kao i prethodni puta, a sad joj predstoji nastavak liječenja.

Hrabra, vedrog duha, nasmijana i pored svega, Bojana nam je na početku razgovora ispričala šta ju je snašlo.

– Istina je, po treći put imam rak dojke. Urađena mi je mastektomija (operacija uklanjanja dojke, a ponekad podrazumijeva i uklanjanje i drugih tkiva, koja se nalaze u blizini dojke, kao što su limfni čvorovi, prim. aut.), završila sam s primanjem hemioterapije i sad pijem lijek. Predstoje mi ciklusi zračenja, dakle, sve isto kao prošli put. Naravno, predaje nema, borim se i idem dalje! Nadam se da ću ovaj put trajno uspjeti da pobijedim bolest i da će mastektomija dati rezultate – kazala nam je Bojana.

Dok je išla na liječenje, sve vrijeme je radila, pjevala je i nastupala, jednako kao i kada je zdrava.

– To se podrazumijeva i tako sam željela. Primim hemioterapiju, pa idem da pjevam, tako je bilo i prošli put. I sad mi je kosa opala nakon sedam dana. Zbog toga sam izbjegavala da se pojavljujem u javnosti, dok to sve ne prođe. Ali radim na novim pjesmama, pa ćemo se tad družiti i viđati, pričati o nekim lijepim temama – zaključila je Barjaktarevićeva u razgovoru za Kurir.

Podsjetimo, Bojana je prvi put u historiji muzičkog takmičenja “Nikad nije kasno” odnijela trostruku pobjedu. Ona je osvojila najviše SMS glasova publike, a ubrzo zatim je trijumfovala i u Fejsbuk glasanju, a potom je dobila i nagradu žirija. Nekadašnja pjevačica grupe Bon ami tokom svog učešća u takmičenju rasplakala je cijeli studio, i tada niko nije ostao imun ni na njenu životnu priču. Ona je jednom prilikom otkrila da je napravila dugogodišnju pauzu tokom karijere zbog opake bolesti.

– Muzikom se bavim 29 godina, nisam je zapostavila. Zapostavila sam medijska eksponiranja i pojavljivanja. Ja sam se povukla da se rehabilitujem i ostade tako ja van estrade 17 godina – ispričala je Barjaktarevićeva. Pjevačica je tada prvi put pričala o borbi protiv tumora na lijevoj dojci, koji je kasnije metastazirao.

– Povadili su mi 24 žlijezde. Radila sam 16 hemioterapija, a poslije prve sam ostala bez kose. Ono što je dobro je što sad imam novu kosu, i to 40 posto više nego prije. Ono što je najbitnije je biti uporan i pozitivan, nema psihičkog padanja, to je najgori neprijatelj – ispričala je ona jednom prilikom.

Izvor: Kurir