Početna Sport Ronaldo je najpraćenija osoba na Instagramu, a na svom profilu prati i...

Ronaldo je najpraćenija osoba na Instagramu, a na svom profilu prati i jednu damu iz BiH! (Foto)

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo jedna je od najpoznatijih osoba na svijetu, a tome u prilog govori i činjenica da je njegov profil na Instagramu postao najpraćeniji u historiji ove društvene mreže. Stoga, zanimljivo je da Ronaldo među ljudima koje on prati ima i jednu damu iz BiH.

S brojkom od 515 miliona pratitelja koja se, iz dana u dan, samo uvećava, Ronaldov račun je jedini u historiji Instagrama s tolikim brojem pratitelja.

Nogometaš već određeni period drži ovaj rekord, a čini se da se to neće tako brzo promijeniti, budući da ga s drugog mjesta slijedi Messi s 390 miliona pratitelja.

Kada je riječ o profilima koje Ronaldo svakodnevno gleda, brojka je znatno manja. Portugalac prati tek 522 osobe, a zanimljivo je to da se među njima nalazi i jedna dama iz Banje Luke. Riječ je o atletičarki Ivani Macanović.

Ivana je važila za jednu od najtalentovanijih atletičarki sa naših prostora. Još od malih nogu je voljela da trči i uvijek je bila najbrža djevojčica u svom okruženju, a u ranijem intervjuu za Klix.ba je otkrila da joj je sportski uzor Amel Tuka.

Danas nastupa za Atletski klub “Banja Luka”, a takmičila se na disciplinama 60, 100, 200 i 400 metara. Također je fitness instruktorica te ambasadorica sportskog brenda Nike. Stoga, nije nimalo čudno što je primijetio i slavni nogometaš.

Iako su mediji ovaj podatak na profilu slavnog nogometaša zapazili već prije nekoliko godina, dok je Ronaldo bio samac, ni danas kada je u sretnoj vezi sa svojom zaručnicom Georginom Rodriguez, ništa se nije promijenilo.

Tada se špekulisalo i kako bi sportašica mogla biti njegova iduća izabranica. No, Ivana je odgovorila na tračeve i objasnila da joj ni samoj nije jasno šta se dešava, budući da se nije ni upoznala s nogometašem.

 

ekskluziva.ba