Početna Vijesti Otac stradale Melise Zećović (15): Uvijek je bila sretna, tu je čekala...

Otac stradale Melise Zećović (15): Uvijek je bila sretna, tu je čekala drugaricu i njenu mamu

Kažu da je vozač Golfa išao prevelikom brzinom, rekao je otac

Sigurnosne kamere zabilježile su tešku nesreću u Novom Pazaru u kojoj se vidi trenutak u kojem Golf 6, koji je vozio maloljetni B. H. s probnom vozačkom dozvolom, kosi Melisu i njeno tijelo leti udalj više od 10 metara, a onda pada pod točkove kombija.

– Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju – govori otac devojčice Esko Zećović za Republiku.

Novi Pazar plače za djevojčicom koja je jučer stradala na pješačkom prelazu! U tom gradu je danas Dan žalosti.

Tinejdžerka Melisa Zećović (15) poginula je jučer u Novom Pazaru oko 6.45 na putu do škole, kada je na nju Golfom 6 naletio tinejdžer B. H. (17) dok je prelazila pješački prelaz u naselju Mur. Nakon udara podletjela je pod točkove kombija, koji se kretao suprotnim smjerom, za čijim volanom je bio S. Ć. (58). On je prešao preko njenog tijela i pobjegao, ali je ubrzo uhapšen, kao i maljoletni vozač, koji se sam predao policiji.

Nije joj bilo spasa
Sigurnosne kamere zabilježile su tešku nesreću u kojoj se vidi trenutak u kojem Golf 6, koji je vozio maloljetni B. H. s probnom vozačkom dozvolom, kosi Melisu i njeno tijelo leti udalj više od 10 metara, a onda pada pod točkove kombija.

– Ja sam došao nakon 10 minuta od trenutka nesreće jer se tu nalazi moj kafić. Čuo sam od očevidaca da je Golf pretekao kolonu i tako udario djevojčicu vozačevom stranom vozila, pa je onda odbacio na kombi, a taj vozač je pobjegao. Kažu da je vozač Golfa išao prevelikom brzinom i da je jedva uspio da se zaustavi. On je mirno čekao policiju, koja je ubrzo stigla, kao i Hitna pomoć. Djevojčici nije bilo spasa. Jedan policajac pitao je okupljene ljude: “Ko je vozač”, taj momak mu se prijavio, pa su mu stavili lisice. Ubrzo se pojavila uspaničena žena, sva u suzama. Mislio sam da je djevojčicina majka po ponašanju, ali je to bila mladićeva. Bila je skroz van sebe i vrištala je. To je tragedija za obje porodice. Nakon sat vremena došao je i djevojčicin otac, kojeg je pozvao rođak. Policajci su podigli čaršav da bi identifikovao kćerku. Tuga božja – ispričao je za Republiku vlasnik obližnjeg kafića “Barsa” Elvir Bihorac.

Živjela kod očevog sestrića
Otac nastradale tinejdžerke Esko Zećović jedva je smogao malo snage da kaže nešto o mezimici.

– Mi smo s Peštera, pa je Melisa morala da se preseli kod mog sestrića u Mur jer drugačije ne bi mogla da putuje u srednju školu. I tog jutra je krenula u grad na nastavu. Živjela je na 100 metara od pješačkog prelaza na kom je pokošena. Čuo sam da je mladić vozio više od 100 km/h. Kod tog prelaza je svako jutro čekala drugaricu i njenu mamu, koja ih je vozila u školu, ali sada je žena zakasnila samo minut po nju. Drugaričina majka je odmah javila mom sestriću šta se desilo i tako sam i saznao od njega. Moja kćerka je lijepo živjela, uvijek je bila sretna, sve je bilo kako treba. Ima i mlađeg brata. Svaki vikend sam dolazio kolima po nju i drugarice i vozio ih na Pešter, pa onda nedjeljom uvečer vraćao u Novi Pazar. Četiri mjeseca je išla u Školu za dizajn tekstila i kože i bila je odličan đak. Voljela je to što uči – rekao je neutješni otac za Srpski telegraf.

Oba vozača koja su pregazila Melisu zadržana su u pritvoru do 48 sati. Tinejdžer B. H. tereti se za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a vozač kombija je uhapšen nakon bjekstva za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći.

Samo dva dana prije tragedije, Melisa je na Tik-toku snimila video na kojem veselo pjevuši domaći hit, a jučer su se ispod tog snimka redali tužni komentari njenih drugara, koji su veličali njenu dobrotu uz želje da počiva u miru.

Magistrala smrti
Elvir Bihorac kaže da je na mjestu na kom je poginula Melisa stradalo sedmoro-osmero ljudi, i to na razdaljini koja nema više od 100 metara. Prema njegovim rečima, nadležni ne preduzimaju ništa da obezbjede siguran prelaz preko ove magistrale, odnosno u Ulici Hakov Han.

– Nije to crna tačka, već najcrnja tačka! Saobraćajne signalizacije skoro i da nema, pa tom dionicom svi jure. Nema nikakve bezbjednosti za pješake. Pored mnogobrojnih apela vlastima, niko nije poslušao građane da obezbjede ovo mjesto da bi se sačuvali životi građana. Na tom mjestu nastradao je i jedan moj blizak prijatelj – ističe Bihorac.

avaz.ba