Početna Vijesti Teška situacija u Prijedoru: Poplavljeno oko 200 kuća, jedna porodica evakuisana čamcem

Teška situacija u Prijedoru: Poplavljeno oko 200 kuća, jedna porodica evakuisana čamcem

U pojedinim naseljima pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice konstantno ispumpavaju vodu iz stambenih, podrumskih i pomoćnih objekata

Na području Prijedora tokom jučerašnjeg dana poplavljeno je oko 200 kuća, a najteža situacija je na području naselja Vrbice i Topolik odakle je jedna porodica evakuisana čamcem, saopćeno je iz Gradske uprave poslije sinoćnje telefonske sjednice Štaba za vanredne situacije, javlja Srna.

– U tim naseljima pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice konstantno ispumpavaju vodu iz stambenih, podrumskih i pomoćnih objekata – navodi se u saopćenju i dodaje da se građani za slučaj potrebe evakuacije čamcem mogu obratiti na broj Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice 123.

Štab za vanredne situacije naložio je svim subjektima zaštite stalno dežurstvo i stavljanje na raspolaganje građanima Prijedora za potrebe ispumpavanja vode i eventualne evakuacije čamcima iz zaplavljenog područja.

U saopćenju se dodaje da trenutno nije moguće precizirati u koliko je stambenih objekata ušla voda, ali da podaci sa terena govore da ih ima i da će više podataka biti već u jutarnjim satima.

Vodostaj rijeke Sane je 380 centimetara, a Gomjenice 410 centimetara.

Na telefonskoj sjednici, koju je održao gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, razmatrana je trenutna situacija na terenu koju je prouzrokovala kiša koja neprekidno pada na ovom području.

avaz.ba