Početna Vijesti Novosti Pretvara se u živu statuu: Pjevačica saopštila da boluje od jezive bolesti...

Pretvara se u živu statuu: Pjevačica saopštila da boluje od jezive bolesti koja pogađa jednu od milion osoba

Celine Dion obratila se svojim fanovima s tužnom vijesti. Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila video u kojem govori kako boluje od rijetke neurološke bolesti koja pogađa jednu od milion osoba na svijetu.

Rijetka neurološka bolest
– Pozdrav svima. Oprostite što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da razgovaram s vama na pozornici, počela je.

– Kao što znate, uvijek sam bila kao otvorena knjiga i nisam bila spremna ništa reći prije, ali sada sam spremna. Imam problema sa zdravljem već duže vrijeme i bilo mi je jako teško suočiti se s izazovima i pričati o svemu što sam prolazila, dodala je.

Sindrom ukočene osobe
– Nedavno mi je dijagnosticirana rijetka neurološka bolest koja se zove ‘sindrom ukočene osobe’ i koju dobije jedna na milion osoba, otkrila je.

– Iako još uvijek učimo o ovoj rijetkoj bolesti, sada znamo šta uzrokuje grčeve koje sam imala, dodala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Pjevačica je također otkrila kako je otkazala osam koncerata zakazanih za ljeto 2023. te prebacila termine koncerata koji su se trebali održati na proljeće 2023. za 2024. godinu.

O kakvoj se bolesti radi?
Riječ je o rijetkom neurološkom poremećaju sa značajkama autoimune bolesti. Karakterizira ga fluktuirajuća ukočenost mišića u trupu i udovima te povećana osjetljivost na podražaje kao što su buka, dodir i emocionalni stres, što može izazvati grčeve mišića.

azra.ba