Početna Showbiz Pretvara se u živu statuu: Pjevačica saopštila da boluje od jezive bolesti...

Pretvara se u živu statuu: Pjevačica saopštila da boluje od jezive bolesti koja pogađa jednu od milion osoba

Obratila se svojim fanovima s tužnom viješću

Selin Dion obratila se svojim fanovima s tužnom viješću. Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila video u kojem govori kako boluje od rijetke neurološke bolesti koja pogađa jednu od milion osoba na svijetu.

– Pozdrav svima. Oprostite što mi je trebalo toliko dugo da vam se obratim. Svi mi toliko nedostajete i jedva čekam da razgovaram s vama na pozornici, počela je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

– Kao što znate, uvijek sam bila kao otvorena knjiga i nisam bila spremna ništa reći prije, ali sada sam spremna. Imam problema sa zdravljem već duže vrijeme i bilo mi je jako teško suočiti se s izazovima i pričati o svemu što sam prolazila, dodala je i otkrila svoju dijagnozu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Sindrom ukočene osobe

– Nedavno mi je dijagnosticirana rijetka neurološka bolest koja se zove ‘sindrom ukočene osobe’ i koju dobije jedna na milion osoba, otkrila je.

– Iako još uvijek učimo o ovoj rijetkoj bolesti, sada znamo šta uzrokuje grčeve koje sam imala, dodala je.

Pjevačica je također otkrila kako je otkazala osam koncerata zakazanih za ljeto 2023. te prebacila termine koncerata koji su se trebali održati na proljeće 2023. za 2024. godinu.

O kakvoj se bolesti radi?

Riječ je o rijetkom neurološkom poremećaju sa značajkama autoimune bolesti. Karakterizira ga fluktuirajuća ukočenost mišića u trupu i udovima te povećana osjetljivost na podražaje kao što su buka, dodir i emocionalni stres, što može izazvati grčeve mišića.

 

avaz.ba