Početna Senzacija INFO Novosti Šerif potvrdio da je metak kojeg je Baldwin ispalio bio stvarna municija

Šerif potvrdio da je metak kojeg je Baldwin ispalio bio stvarna municija

reklama

Šerif Mendoza je rekao da je istraga još uvijek u toku i da još trebaju sprovesti brojne intervjue. Dodao je da su u ovoj fazi, neki elementi jasni

Vlasti su pronašle stvarni metak koji je ispaljen iz oružja kojeg je koristio glumac Alec Baldwin, rekao je šef okruga Santa Fe Adan Mendoza u srijedu. U nesretnom slučaju koji se dogodio 22. oktobra tokom snimanja western filma “Rust” u Novom Meksiku ubijena je direktorica fotografije Halyna Hutchins, a režiser Joel Souza je ranjen, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Šerif Mendoza je rekao da je istraga još uvijek u toku i da još trebaju sprovesti brojne intervjue. Dodao je da su u ovoj fazi, neki elementi jasni

Vlasti su pronašle stvarni metak koji je ispaljen iz oružja kojeg je koristio glumac Alec Baldwin, rekao je šef okruga Santa Fe Adan Mendoza u srijedu. U nesretnom slučaju koji se dogodio 22. oktobra tokom snimanja western filma “Rust” u Novom Meksiku ubijena je direktorica fotografije Halyna Hutchins, a režiser Joel Souza je ranjen, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Mendoza i okružna tužiteljica Mary Carmak-Altwies održali su konferenciju šest dana nakon što je Baldwin slučajno upucao i ubio Hutchins. Niko nije optužen, a Mendoza je rekao da je prerano razgovarati o optužbama ali je dodao da će ukoliko bude opravdano, one će biti podignute.

Šerif Mendoza je rekao da je istraga još uvijek u toku i da još trebaju sprovesti brojne intervjue. Dodao je da su u ovoj fazi, neki elementi jasni.

“Mislim da su činjenice jasne – gospodinu Baldwinu je dato oružje. Oružje je funkcionalno i ispalilo je stvarnu municiju i ubijena je gospođa Hutchins, a gospodin Souza je ranjen”, rekao je Mendoza.

Rekao je također da su još uvijek traže odgovore o sumnjivom prisustvu druge stvarne municije na setu. “Sada ćemo da utvrdimo kako je dospjela tamo i zašto je bila tamo, jer nije trebala biti tamo.”

Šerif je također rekao da vlasti imaju u svom posjedu vatreno oružje korišteno u pucnjavi. Moguća dodatna municija je pronađena na setu gdje je sniman film.

Pucnjava je izazvala šok u Hollywoodu te dovela do debate o sigurnosnim protokolima na filmu i televiziji, uključujući i to da li bi određene vrste oružja koje se koriste kao rekviziti trebale biti zabranjene.

Vlasti su u sudskim podnescima navele da je Baldwinu koji je mislio da je “sigurno” oružje dao pomoćnik režisera David Halls koji je pištolj uzeo sa kolica koje je koristila Hannah Gutierrez, zaposlena da nadgleda oružje.

Umjesto toga, pištolj je sadržavao ono što je policija nazvala “živim mecima”. Hitac je pogodio Hutchinsovu u grudi a režisera Joela Souzu koji je stajao iza nje, u rame. Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu u Novom Meksiku, gdje je proglašena mrtvom. Souza je tretiran u bolnici te pušten.

Prema izjavi koju je objavio šerifov odjel u nedelju Baldwin je pištolj povlačio preko tijela te ga tokom vježbe uperio prema kameri kada je oružje opalilo.

Šezdesettrogodišnji glumac koji je događaj nazvao “tragičnom nesrećom” te sarađuje sa policijom, bio jedan od producenata ali i glumaca u filmu “Rust” čije je snimanje sada zaustavljeno.

Fokus.ba

fokus.ba
reklama

3 KOMENTARI

 1. pozdrav svim mojim prijateljima vani, svatko tko danas čita ovo svjedočanstvo trebao bi slaviti sa mnom i mojom obitelji jer je sve počelo kao šala za neke ljude, a drugi su rekli da je nemoguće. Moje ime je Isabella Ethan i ja sam iz Ukrajine, ali se selim u Chicago, SAD sa suprugom. Sretno sam oženjen, dvoje djece i lijepom ženom. Mojoj obitelji se dogodilo nešto strašno, ostao sam bez posla, a supruga je napustila kuću jer se nisam mogao brinuti o sebi i potrebama. Moja obitelj. Ona i moja djeca u tom trenutku. Uspio sam devet godina, nijedna žena me neće podržati da se brinem o djeci. Pokušavam poslati testove svojoj supruzi, ali ona me blokira u komunikaciji s njom. Pokušavam razgovarati s njenom prijateljicom i obitelji, ali ipak znam da mi netko može pomoći i prijavio sam se tada na toliko prijatelja, ali oni me i dalje neće zvati, sve dok ne dolazi vjerni dan koji nikada u životu neću zaboraviti. Kada sam sreo svog starog prijatelja objasnio sam sve svoje poteškoće i on mi je pričao o sjajnoj osobi koja mu pomaže da nađe dobar posao u kompaniji Coca Cola i rekao mi je da piše, ali ja sam osoba koja nikada ne vjeruje u pravopis, ali ja odlučio probati i dr. Alaba me uputio i pokazao mi što da radim. U sedam dana ručka čarolija. Slijedite sve upute i dobro učinite ono što je tražio od mene. Dr Alaba je siguran da će sve proći kako treba i moja supruga će me ponovno vidjeti nakon prekrasnog posla dr. Alabe. Nazvala me supruga na nepoznati broj i ispričala mi se i rekla mi da joj jako nedostajem i da se naša djeca i moja žena vraćaju kući. Danas vodim tvrtku Paragon u SAD-u. Preporučam vam da ako imate bilo kakvih problema pošaljete e-mail na ovaj {dralaba3000@gmail.com} ili mu WhatsApp putem njegovog kontakta ispod +1(580) 373-2215 Hvala dr. ALABA. i dobit ćete najbolji rezultat. Uzmite stvari zdravo za gotovo i to će vam oduzeti. Želim vam najbolje …….

 2. Negara::::::[Malezija]
  Ime:::::[Merissa Ahmed]
  Amaun Pinjaman::::[450k RM.
  Bandar::::::::::::::::::::[Kuala Lumpur]
  WhatsApp::::::::::::::::::::[+60177807471]
  e-mail:::::::::::[merissaahmed11@gmail.com]
  Alamat:::::[Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]

  Nama saya Merissa, seorang ibu kepada dua anak saya iz Malezije i saya telah berada iz Malezije selama bertahun-tahun dan sehingga saat ini kesaksian ini saya masih berada iz Malezije. Salah satu masalah utama Yang pernah saya hadapi dengan perniagaan saya ialah masalah kewangan dan pembiayaan semula dan ini menyebabkan saya mencari pinjaman dan akibatnya saya menjadi mangsa 2 pemberi pinjaman fiktif dan ini sebenarnya membuat saya trauma sampai tahap tertentu tetapi saya tidak pernah putus asa sehingga saya melalui blog dan juga media lain saya mempunyai peluang untuk menemui [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] pada awalnya saya berasa takut dan sangat skeptikal mengenainya, tetapi saya harus mengambil risiko satu kali yang yang akhirn. Saya benar-benar memohon pinjaman sebanyak [RM 450K] dalam masa 24 džem proze pembayaran berjaya dilakukan. Keseluruhan proses ini boleh dipercayai dengan jujur ​​dan boleh dipercayai, jadi jangan takut dengan pinjaman dalam talian hubungi [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] untuk mendapatkan pinjaman yang yang yang boleh dipercayai and jadi jangan takut dengan pinjaman dalam talian hubungi [DUBAI FINANCIAL SERVICE AUTHORITY] ::
  [financialserviceauthority400@gmail.com]
  Atau jika anda ingin membuat lebih banyak pertanyaan, anda juga boleh menghubungi saya melalui e-mel ini: [merissaahmed11@gmail.com]

  Negara::::::[Malezija]
  Ime:::::[Merissa Ahmed]
  Amaun Pinjaman::::[450k RM.
  Bandar::::::::::::::::::::[Kuala Lumpur]
  WhatsApp::::::::::::::::::::[+60177807471]
  e-mail:::::::::::[merissaahmed11@gmail.com]
  Alamat:::::[Jalan-Bukit Bintang Plaza, Jalan Bukit Bintang]

 3. GET THE OPPORTUNITY YOU HAVE BEEN SEEKING FOR FROM THE BEST MALAYSIA DATING AGENCY. CONTACT US ON ..WHATSAPP +601126307211 for urgent hook up if you are good in Bed.Do you really need a rich sexy sugar mummy or sugar daddy?are you handsome or beautiful?are you sexually strong ? do you need a rich sugar daddy or mummy that can completely change your life with money and influence? so get the opportunity to meet sugar mummies and daddy from all works of life, Oil ladies, Directors, Gold dealers, Cash money lenders and sare holders who are willing to pay as much as Rm7,000 TO Rm8,500 per night and get the best exclusive VIP arrangement anywhere in MALAYSIA.We have some rich sugar mummies and sugar daddies who are urgently looking for young men and young ladies to spend their Money on. Contact our Administrative VIA WHATSAPP +601126307211 FOR INSTANT HOOK UP in Malaysia

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime