Početna Zanimljivosti Mladu kupio s tri kubika betona: Dokazao sam njenoj porodici da sam...

Mladu kupio s tri kubika betona: Dokazao sam njenoj porodici da sam je zaslužio!

reklama

Običaji u našem kraju su takvi da mladoženja kada kupuje mladu mora nešto odraditi da dokaže da ju je zavrijedio. S obzirom da se bavim građevinom, znao sam da će mi njeni prirediti nešto u tom pravcu – priča za 24sata.hr, mladoženja Krunoslav Topolko (34) iz Križevaca koji je po svoju mladu Ivanu (28) došao s mikserom i tri kubika betona.

Medicinska sestra i građevinar zajedno su već pet godina, a zajedno imaju i sina kojeg su na dan vjenčanja i krstili.

– Bilo je to pravo malo slavlje. Imamo sjajnu porodicu i prijatelje koji su s nama slavili do devet ujutro – kaže on.

No da se vratimo na početak, Krunoslav i prijatelji na svadbu su dojahali na konjima, dok su Ivanina porodica i prijatelji za Krunoslava pripremili pravi dokaz njegove ljubavi. Narandžastu mješalicu, lopatu i pijesak.

– Naša predviđanja pokazala su se tačna. Za mene i kuma pripremili su sve kako bismo ručno miješali beton. Ipak, preveslali smo ih jer smo doveli svoj mikser i tu sam prošao prvu prepreku da dođem do svoje Ivane – kaže Kruno. Dodaje da su beton izlili u ‘šalung’ pred kućom mlade.

Ipak, prema tradicionalnom običaju tu nije bio kraj.

– Pripremili su nam lažnu mladu koju smo ‘kupili’ lažnim novčanicama. Pokušali smo ih prijeći i na toj prepreci, ali uhvatili su nas, pa sam za svoju mladu ipak morao ‘iskeširati’ jedan iznos. No kad sam je vidio, srce mi je zaigralo i zaboravio sam na sve, htio sam da je samo moja – kaže Kruno i zaključuje kako su se svi dobro nasmijali i zabavili na slavlju koje je trajalo do sljedećeg jutra.

ekskluziva.ba

reklama

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime