Početna Senzacija INFO Novosti Ljudi, stiže osvježenje: Narednih dana temperatura ipak pada, a četvrtak će mnoge...

Ljudi, stiže osvježenje: Narednih dana temperatura ipak pada, a četvrtak će mnoge silno obradovati…

reklama

Pad temperatura osjetno će biti primijetan u večernjim i noćnim satima, a već od sutra stižu i padavine… Evo šta nas prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda čeka u naredna tri dana

U cijelom regionu, pa tako i u Bosni i Hercegovini, već sedmica gore narandžasti i crveni meteoalarm zbog tropskih temperatura. Pa iako se slične vremenske prilike najavljuju i za naredne dane, ipak stiže i osvježenje.

Pad temperatura osjetno će biti primijetan u večernjim i noćnim satima, a već od sutra stižu i padavine… Evo šta nas prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda čeka u naredna tri dana:

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti umjereno, prolazno i pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

U srijedu, 4. avgusta, u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

U četvrtak, 5. avgusta, u BiH umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.


Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.

(DEPO PORTAL/ad)

reklama

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime