Početna Senzacija INFO Novosti Saša Mirković, producent koji je odveo Mariju Šerifović do pobjede na Eurosongu:...

Saša Mirković, producent koji je odveo Mariju Šerifović do pobjede na Eurosongu: Nisam se libio da donosim najteže odluke

reklama

Utoliko je ta pobjeda bila još svjetlija, jer trebalo je sve te prepreke zaobići ili preskočiti, poneku i srušiti, napisao je Mirković

Sutra će biti 14 godina od kako je Marija Šerifović odnijela je pobjedu na Eurosongu. Ovaj veliki uspjeh na muzičkom takmičenju u Evropi značio je mnogo za susjednu Srbiju, ali i za pjevačicu.

Njen tim, na čelu s producentom i menadžerom Sašom Mirkovićem bio u u žiži interesovanja zbog pobjede.

Mirković se danas oglasio na Instagramu povodom velike godišnjice.

– Sutra, 12.maja, na dan Sv. Vasilija Ostroškog, navršava se 14 godina od kada smo kao tim Srbije pobjedili na prestižnoj Evroviziji. Pjesmu koju je Marija izvela kao i cjelokupnu strategiju smišljao sam dvije godine. U tome su mi najviše pomogli samo Vladimir Graić – Graja (kompozitor) i pokojni Dragan Sakan (marketinški mag). Svi ostali su odmagali i postavljali noge kako ne bi ni otišli na Evroviziju. Utoliko je ta pobjeda bila još svjetlija, jer trebalo je sve te prepreke zaobići ili preskočiti, poneku i srušiti (naprimjer glasanje u Sava Centru na Beoviziji i još neka).

Na kraju cilj, opravdava sredstva, a pošto je cilj bio da našu zastavu Srbije postavimo na “krov” Evrope, nisam se libio da donosim i najteže odluke. Nije bilo mjesta za kalkulisanje. Danas, sa ove distance od 14 godina poslije, siguran sam da je sve bilo mudro odrađeno. Tim i izvođač koje sam odabrao bio je odličan. U ime svih građana Srbije i naše dijaspore, pobjedili smo jedini put u historiji ovog najgledanijeg šou programa na svijetu. Naravno, teže je bilo pobjediti u Beogradu na Beoviziji (strahovite mućke od stane ljudi iz RTS i tadašnjih vlastodržaca). U inat svima njima, sa dobro osmišljenom strategijom, gerila marketingom, dobrom pjesmom i izvođačem, došli smo do cilja! Sve ostalo je historija. Želim svim kolegama da u budućnosti pokušaju to da urade. Nije lako, ali je vredno i ponosno – napisao je Mirković.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sasa Mirkovic (@sasa_mirkovic_official)

Predstavnice Srbije na ovogodišnjem Eurosongu su djevojke iz grupe “Hurricane”. Imale su prvu probu u roterdamskoj areni “Ahoy” jučer, a na sajtu “wiwibloggs”, dobro su ocjenjene.

Bosna i Hercegovina, kao i prethodnih godina, nema svog prestavnika na ovom prestižnom takmičenju.


.

.

.

.

avaz.ba

reklama

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime