Početna Showbiz Dino Merlin otvorio dušu: Ovo ću prvi put reći – bio sam...

Dino Merlin otvorio dušu: Ovo ću prvi put reći – bio sam teško bolestan… Ništa me nije interesovalo, ni život ni smrt

reklama

Muzičar je krajem 90-ih razmišljao o povlačenju sa scene

Bosanskohercegovački muzičar Dino Merlin bio je gost sinoćnjeg HRT-ovog talk-showa “U svom filmu”, u kojem je voditeljici Tončici Čeljuski govorio o svom životu i karijeri.

Muzičar koji puni dvorane širom regije govorio je o nekim poznatim detaljima iz svoje karijere poput onog da je radio u Tvornici ležajeva Vogošća.

– U pauzi bih zapisivao stihove na papir, a kolege su mi se smijale. Rekao sam im da će me jednog dana gledati na televiziji, da ću biti slavan, ispričao je Merlin, koji se prisjetio i ratnih strahota u Sarajevu, koji je više od 1400 dana bio pod okupacijom.

Gledao je kako mu umiru kolege, prijatelji i menadžer.

– Bila je lutrija kad izađete vani hoćete li se uopće vratiti, ili ćete se vratiti kao invalid, pričao je Merlin i dodao kako su to trenuci koji se ne mogu zaboraviti.

Otvoreno je osudio agresiju na svoju zemlju, a zbog toga su se u Srbiji pisale peticije protiv njegovih koncerata. No, bez obzira na to tri puta zaredom napunio je beogradsku Arenu.

– Znate, ja sam rođen u Starom gradu u Sarajevu, a prvi susjedi su mi Srbi. Nemam predrasude, i teško je od mene napraviti nacionalistu, a kamoli šovinistu. Bila je to jedna mala grupa agresivnih ljudi koji ne uvažavaju činjenice, a ogromna većina je pokazala što misli o meni. Za samo nekoliko dana su kupili ulaznice za tri koncerta. Mogli smo ih raditi i više, no to je bilo to za tu turneju, rekao je Merlin.

Muzičar je krajem 90-ih razmišljao o povlačenju sa scene.

– Ovo ću prvi put reći, u jednom periodu svog života bio sam teško bolestan. Imao sam tešku depresiju, to ne bih poželio nikome. To se manifestiralo tako da me ništa nije interesiralo, ni život ni smrt. To je bio period kad sam bio biljka. Svašta mi je tada padalo na pamet, razmišljao sam i da napustim muziku. No, odlučio sam nastaviti i 2000. snimio album “Sredinom”, na koji sam jako ponosan, rekao je Dino Merlin.


.

.

.

.

(DEPO PORTAL/md)

reklama

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime