Početna Senzacija INFO Novosti Denis Stojnić: Javno ću otkriti ime ubice Dženana Memića!

Denis Stojnić: Javno ću otkriti ime ubice Dženana Memića!

Dodaje da bi rado učestvovao u patrolama sa svojim kolegama sportistima, po uzoru na “Narodne patrole” u Srbiji koje predvodi Damjan Knežević, ukoliko državni organi ne budu mogli da se nose sa migrantskom krizom

Poznati sarajevski ugostiteljem i MMA borac Denis Stojnić govorio je o migrantskoj krizi u BiH, prijetnjama koje je primio kao i misterioznoj smrti mladića o kojoj godinama bruji javnost, piše portal Crna-hronika.info.

Naime, u Sarajevu niko ne želi javno govoriti o smrti Dženana Memića iako se po kuloarima odavno priča i ko je ubica i ko ga štiti. E to bi javno želio govoriti Denis Stojnić.

Kako kaže, javno bi iznio neke detalje koji do sada nisu poznati javnosti. O tome ali i drugim kriminalnim djelatnostima koji opterećuju bh. društvo Stojnić kaže da će reći svoja saznanja ako ga u svojoj emisiji ugosti Senad Hadžifejzović na Face tv-u (jer, kako veli, drugačije je kad se neke stvari kažu putem TV-a)…

Govoreći o prijetećoj poruci koju je dobio početkom novembra nakon što je kritikovao srbijanskog pjevača Uroša Živkovića koji je pjevao pjesmu “Ne volim te Alija, zato što si balija”, Stojnić kaže:

– Nije Uroš poslao poruku. Vjerujem da su to ljudi iz mog okruženja. Ja sam dijete iz miješanog braka, otac pravoslavac, majka muslimanka, a ja sam Bosanac i ne vjerujem i ne prihvatam nacionalizam. Ne mogu da vjerujem da se još neko loži na takve pjesme. Ja sam sportista i gradsko dijete, dijete Sarajeva, a Bosnu volim najviše, dok je moja druga zemlja Holandija i Njemačka. Jer u tim zemljama provodim 50 posto svog života, kaže Stojnić.

Stojnić ističe da je država nespremno dočekala val migranata koji su preko BiH krenuli u EU, ali su zbog nemogućnosti prelaska granica “zaglavili” u BiH.

– Neki migranti su došli iz zemalja zahvaćenih ratom. Međutim, imate ih iz zemalja gdje nema rata. Nije mi jasno šta će oni ovdje. Oni mi ovdje liče na spavače. Za migrante u EU se ne brinem. Ako tamo dođe do nekih problema s njima, mislim da tamo ne mogu praviti probleme. Međutim, šta je s onim koji su ostali u BiH. Šta oni ovdje rade? Mislim da su ovdje iz drugih razloga, a vrijeme će pokazati svoje. Šta ako nekad neko da signal i ovi migranti se naoružaju? Mislim da ovo nije teorija zavjere. Migranti na ovim prostorima su mi nejasni. Gdje su im žene i djeca? Naše izbjeglice iz 1992.-1993. bile su drugačije. Bježale su žene i djeca. Muškarci su ostali da se bore. A ovdje u BiH je 92 posto muškaraca. Ne vidim žene i djecu. Još su se muškarci naoružali noževima… Ja s njima nisam imao problema, ali svakodnevno žene imaju neugodnosti od njih, jer su im otimali telefone. Mislim da bi se oni trebali vratiti u svoje matične države, ističe Stojnić.

Dodaje da bi rado učestvovao u patrolama sa svojim kolegama sportistima, po uzoru na “Narodne patrole” u Srbiji koje predvodi Damjan Knežević, ukoliko državni organi ne budu mogli da se nose sa migrantskom krizom.


.

.

.

.

(DEPO PORTAL/dg)

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime