Početna Senzacija INFO Novosti POTRESNO: Ovako su se glumci iz serije “Lud, zbunjen, normalan” oprostili od...

POTRESNO: Ovako su se glumci iz serije “Lud, zbunjen, normalan” oprostili od Mustafe Nadarevića

Brojne kolege se opraštaju od legendarnog glumca

Mustafa Nadarević, preminuo je danas u 77. godini, a njegove brojne kolege iz serije “Lud, zbunjen, normalan”, opraštaju se od svog kolege putem društvenih mreža.

Prvi se oprostio Moamer Kasumović, koji u seriji Lud, zbunjen, normalan glumi Damira Fazlinovića.

– Zbogom dragi moj Muice – napisao je kratko.

– Danas u 12 sati na bolji svet preselio je veliki čovek i glumac. Moj uzor i moj brat. Moj glumački alter ego Mustafa Nadarević. Pre skoro 40 godina radili smo prvi put u filmu “Otac na službenom putu”, Emira Kusturice. Kasnije ćemo raditi još nekoliko filmova. Svakako je film Pjera Žalice Kod amidže Idriza najznačajniji posle Oca. Radili smo u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, kakva je to glumačka veličina bila… Radili smo 12 godina kultnu seriju Lud zbunjen normalan i roman se može napisati sa tog seta koji je trajao toliko godina.

– Osobni trijumf talenta, Mujica je doživio u svom matičnom teatru HNK u Zagrebu. Njegovi Glembajevi, Sirano de Beržerak, Gogoljevi i Čehovljevi junaci bili su vrh, golemi vrh glumačkog posla. O Bože, kako mi je teško. Mujo moj dragi, falićeš mi beskrajno. Falićeš i svima onima koji su te poštovali i voleli. Molim Uzvišenog Gospodara svih svetova da ti podari lepi Džennet i tim Džennetom večno hodio. Odavno sam te zaključao u srce i ključ bacio jer mi nikad više nije trebao. Putuj dobri čoveče, Mustafa Nadareviću i odmori se braco moj”, poručio je Emir Hadžihafizbegović.

 

POVEZAN VIDEO:

 

.


.

.

.

.

magazin.novosti.rs

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime