Početna Senzacija INFO Novosti PRVA OSTAJE BEZ JUTARNJEG PROGRAMA Televizija saopštila da je kažnjena zbog Jovane...

PRVA OSTAJE BEZ JUTARNJEG PROGRAMA Televizija saopštila da je kažnjena zbog Jovane Joksimović!

Saopštenje REM-a

Prva televizija danas je zvanično prekinula saradnju sa voditeljima jutarnjeg programa Jovanom Joksimović i Srđanom Predojevićem, a gledaoci sutra neće moći da prate emisiju “Jutro”.

Savet regularnog tela za elektronske medije REM doneo je odluku o izricanju mere privremene zabranje objavljivanja programskog sadržaja zbog isputa Jovane Joksimović, a na osnovu priloga o vrnjačkom na*ilju u kojem je otkriven identitet maloletnika, žrtve na*ilja, saopštili su sa Prve.

– Prilog objavljen je u martu ove godine, a REM je tom prilikom doneo meru upozorenja da se mora poštovati pravilnik o zaštiti prava maloletnika i da se neće ubuduće emitovati sadržaji u kojima se otkrivaju identitet maloletnih lica tj. da je pružilac medijske usluge dužan da zaštiti identitet maloletnika. Izricanje ovakve mere podrazumevalo je i da se zvanično saopštenje regulatornog tela i pročita u istoj emisiji u kojoj je objavljen sporni sadržaj. Jovana Joksimović je to učinila ali, kako je zapaženo, ponovo je na indirektan način, otkrila identitet maloletnika, saopštavanjem imena i prezimena majke, kao prikazivanjem kadrova na kojima se vidi lice – navodi se u saopštenju Prve televizije i dodaje.

– Stoga je Svet regulatrognog tela zaključio da Prva jeste objavila izrečenu meru ali ne poštujuju način objavljivanja mere koji određuje ističući da je dva puta izvršena ista radnja – otkrivanje identiteta devojčice iz priloga koja je bila žrtva nasilja. Savet nije osporio nameru da je Prva mogla kroz prilog da predstavi potencijalne nepravilnosti u radu ustanova i da ukaže na problem u društvu ali bez informacija o identiteta maloletnice – piše u reagovanju.

– Navodeći da se radi o veoma delikatnoj situaciji, Savet regulatora doneo je još rigorozniju meru u odnosu na prvu opomenu, a to je privremena zabrana objavljivanja programskog sadržaja za emisiju “Jutro” u trajanju od 24 sata. To je razlog što nismo imali priliku da gledamo ovaj program o kojem Srbija ne prestaje da priča. Mera upozorenja ističe tokom večeri tako da će već u sredu gledaoci moći ponovo da informišu o svim važnim događajima u “Jutru” Prve. Gledaoci će umesto “Jutra” moći da prate emisiju “Vesti specijal” – saopštila je TV Prva.

Jovana se još nije oglasila povodom natpisa u medijima o sukobu s menadžmentom Prve.

.

.

.

alo.rs

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime