Početna Senzacija INFO Novosti UŽIVO/ KORONA VIRUS BIH Sarajevo i danas bez novih slučajeva: U RS...

UŽIVO/ KORONA VIRUS BIH Sarajevo i danas bez novih slučajeva: U RS još pet zaraženih virusom korona, dvije osobe umrle

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona

10:26 – Prema današnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u protekla 24 sata testirane su 42 osobe, od kojih nijedna nije pozitivna na koronavirus.
Trenutno je jedan aktivan slučaj u KS i dalje nema pacijenata na bolničkom liječenju.

Izliječe su 102 osobe, četiri strana državljana su izmještena na liječenje izvan BiH, dok je šest osoba, nažalost, preminulo od posljedica ove bolesti, saopšteno je iz Vlade KS.

09:20 – U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, testirana su 194 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod pet osoba, saopćeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Radi se o osoba iz Banje Luke, Teslića, Ribnika, Kotor Varoši i Prnjavora.

Do sada su u tom bh.entitetu potvrđena 1.364 slučaja virusa korona, a ukupno su preminule 104 osobe, kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS prijavljena su dva smrtna slučaja, kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS prijavili su da je preminuo sedamdesetjednogodišnji muškarac i iz bolnice u Prijedoru da je umro pedesetsedmogodišnji muškarac.

Preminuli su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

Od novog virusa korona, do sada se u RS oporavilo ukupno 768 osoba, a testirano je njih 24.656.

Trenutno se u Univerzitetskom kliničkom centru RS liječi 57 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa, a u bolnici u Doboju zbrinut je 51 pacijent sa COVID-19 oboljenjem.

U tom bh.entitetu pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.374 osobe, a nadzor je završen kod njih 31.423.


.

.

.

.

.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime