Početna Senzacija INFO Novosti RADNO VRIJEME ZA PRAZNIK: Nisu svi trgovci isti

RADNO VRIJEME ZA PRAZNIK: Nisu svi trgovci isti

Radnici kompanije Bingo će i ovaj Bajram provesti sa svojim familijima za razliku od mnogih koji ne samo da neće imati to pravo, nego će ovaj praznik dočekati polupraznih novčanika, stoji na FB stranici Sindikata radnika trgovine BiH za dostojanstvo rada

Bingo prodavnice neće raditi u nedjelju, 24. maja, kada se obilježava prvi dan Ramazanskog bajrama, objavljeno je na Facebook stranici Sindikata radnika trgovine BiH za dostojanstvo rada. Neradni dan prodavnica odnosi se na sve prodajne objekte na području gdje većinski dio stanovništva slavi Bajram.

– Dok se kao sindikat svakodnevno borimo sa otkazima, sa neprodužavanjem ugovora, sa drastičnim smanjenjem plaća, ipak ima i svjetlo na kraju tunela. Ima i lijepih vijesti za radnike i radnice u ovom sektoru. STBiH je odlučno zauzeo stav da će imenom i prezimenom govoriti o onima koji krše prava radnika. Ali isto tako želimo govoriti imenom i prezimenom o onima koji poštuju prava, posebno u ovim danima kada je pandemija izbacila na površinu sve loše u ovom sektoru. Radnici kompanije Bingo će i ovaj Bajram provesti sa svojim familijima za razliku od mnogih koji ne samo da neće imati to pravo, nego će ovaj praznik dočekati polupraznih novčanika. Smatramo da je došlo vrijeme da i kupci počnu voditi računa gdje ostavljaju svoj teško zarađeni novac. Nisu svi trgovci isti! Ima i onih koji u svojim radnicima vide ljude! Mi kao sindikat ćemo uvijek biti uz takve poslodavce – napisala je Mersiha Ferhatović Beširović, predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH na FB stranici.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

1 KOMENTAR

  1. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time
    a comment is added I get several e-mails with the same comment.

    Is there any way you can remove me from that service?
    Many thanks!

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime