Početna Senzacija INFO Novosti Albinović progovorio o informacijama o Jasni Duraković o kojim se do sad...

Albinović progovorio o informacijama o Jasni Duraković o kojim se do sad nije znalo

Nakon što se Jasna Duraković, zastupnica u Skupštini KS oglasila putem svog profila na Facebooku na kojem je navela da neće glasati za smjenu aktualne Vlade Kantona Sarajevo, da izlazi iz SBB-a, te da ostaje nezavisna zastupnica, izazvala je lavinu komentara.


Kazala je i da nema namjeru vratiti mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, “iako se to od nje očekuje”.

Povodom ove goruće teme u političkoj situacija Kantona Sarajevo, odlučio je da se oglasi i Alen Albinović, nekadašnji član SBB-a.

“Odlučio sam se javno izjasniti jer mnogi od vas ste mi pisali i pitali me o trenutnoj političkoj situaciji u Kantonu Sarajevo, a a pro po Jasninog napuštanja SBB-a… itd. Ne dozvoljava mi savjest da mislim, a kamo li napišem ili kažem nešto drugo osim da PODRŽAVAM Jasnu Duraković SVIM SRCEM, a zašto…??? Zato što je ČOVJEK NA KUB! Bivša moja profesorica, moja, zaista iskrena i dobra prijateljica, INSAN koji mi je pomogao kad mi je najteže bilo. To se nikada ne zaboravlja. Bio sam njen student, njena desna ruka kao student-demonstrator, njen PR u političkoj kampanji i vječni sam njen prijatelj”, napisao je Albinović na svom Facebook profilu i iznio informacije u koje javnost nije bila upućena.

.

Podsjetimo na Jasnin status o napuštanju SBB-a:
– Mnogi dobronamjerni prijatelji, a i oni “dobronamjerni”, upozoravali su me da to ne radim i plašili teškim posljedicama, neprijateljstvima, montiranim aferama i sl., pogotovo za ženu koja iza sebe nema zaštitu ni oca, ni brata, ni muža, a uz to je i samohrana majka maloljetnog djeteta. Međutim, ja principijelno ne mogu podržati izdaju naših obećanja i dogovora ni po koju cijenu, pogotovo kada je riječ o jednoj ovako pozitivnoj priči kakva je sa Vladom Kantona Sarajevo. Time bih na najgrublji način izdala i moralnu, i odgojnu, i političku i svaku drugu ostavštinu mog rahmetli oca dr. Nijaza Durakovića, koji nije nije htio popustiti ni pred mnogo težim izazovima”, napisala je Jasna, pa se u nastavku zahvalila SBB-u i Radončiću.
Ovom prilikom se zahvaljujem gosp. Fahrudinu Radončiću za pruženu priliku, koju sam ja časno nastojala opravdati, ali kod ovog principa putevi nam se razilaze. Moje službeno pismo o izlasku iz SBB-a će dobiti preporučenom poštom. Imperativ je držati se ispravnih političkih i ljudskih principa jer karakteran čovjek mora voditi računa o datoj riječi i obećanju te o tome šta je pravo i pošteno, uz krajnji respekt malog čovjeka. Ja sam, eto, donijela ovu odluku, koja nije bila nimalo jednostavna, a sve vas molim za podršku i razumijevanje – navela je Duraković na Facebooku.
.
. . . . . . .

9 KOMENTARI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime