Početna Showbiz AFERA REKET: Boki 13 ostaje u pritvoru iako mu je narušeno zdravlje...

AFERA REKET: Boki 13 ostaje u pritvoru iako mu je narušeno zdravlje (VIDEO)

Prvoptuženi u aferi “Reket”, šoumen Bojana Jovanovski – “Boki 13”, ostaje u pritvoru u skopskom istražnom zatvoru gdje je od 15. jula, odlučio je danas Apelacioni sud u Skoplju

Saopšteno je da je Apelacioni sud odbacio “kao nedozvoljenu” žalbu Jovanovskog “na rješenje prvostepenpog suda od 20. novembra, kojim je odbijen predlog za ukidanje pritvora i zamena drugim, blažim mjerama obezbjeđenja prisustva optuženog suđenju”. Jovanovski je jedini pritvoreni optuženik u aferi “Reket”.

U kućnom pritvoru su od ranije drugoptužena, razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva i trećeoptuženi Zoran Milevski koji čeka pravosnažnost presude kojom je osuđen na tri godine zatvora, pošto je juče, prvog dana sudskog postupka, priznao krivicu. Tužiteljka za organizovani kriminal Severne Makedonije, Vilma Ruskoska, danas je, nakon izricanja presude Milevskom u skopskom krivičnom sudu, rekla da je zadovoljna visinom kazne, dok su njegovi branioci najavili žalbu, smatrajući da je mogao da dobije i uslovnu kaznu.

Suđenje Bojanu Jovanovskom i Katici Janevoju slučaju “Reket” se nastavlja ;u petak kada bi trebalo da svjedoči oštećeni u tom slučaju, jedan od najbogatijih Makedonaca, biznismen Jordan Kamčev i njegova supruga Ana. Po optužnici, Jovanovski, Janeva i Milevski su od novembra prošle godine do aprila ove “izvukli” 1,55 miliona eura od Kamčeva da mu se zauzvrat “olakša pozicija” u predmetu Specijalnog tužilaštva “Imperija”.

Jovanovski se tereti da je iskoristio prijateljstvo s Janevom i uticao na nju da iz pritvora oslobodi Kamčeva, protiv koga je njeno tužilaštvo pokrenulo istragu “Imperija”, i da mu vrati pasoš. Sastanke “Bokija 13” i bračnog para Kamčev je dogovarao Milevski koji je ranije imao blizak odnos sa Kamčevom, čiji je advokat najavio da će tražiti da mu bude vraćen milion i po eura koje im je dao. Istraga Afere “Reket” je počela 15. jula kada su uhapšeni “Boki 13” i Milevski, dok je Janeva uhapšena 21. avgusta.

expresstabloid.ba

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime