Početna Senzacija INFO Novosti Ovo je Mahir Kuldija koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Melise Mešić

Ovo je Mahir Kuldija koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Melise Mešić

DIJELI

Radi se o osobi koja je odranije poznata policiji po pucnjavama te ima bogat kriminalni dosje

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Melise Mešić (42), kako saznajemo, priveden je te se nalazi u policijskim prostorijama, potvrđeno nam je iz MUP-a KS. Uhapšen je Mahir Kuldija (42), koji je na kriminalističkoj obradi.

Mešić je zaposlena kao sekretarica u firmi “Grateks”, a ranjena je s dva hica jučer oko osam ujutro u srcu Baščaršije, kad je krenula na posao. Ranjena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo okvalificirano je kao pokušaj ubistva.

– Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identificiran je osumnjičeni koji se dovodi u vezu s izvršenjem ubistva u pokušaju te je potom lociran i uhapšen jutros u 2:15 sati na području općine Stari Grad – kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz policije navode da još ne znaju motiv za zločin, ali da će se to iskristalizirati tokom daljnje istrage.

U lociranju osumnjičenog učestvovali su i agenti Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). Radi se o osobi koja je odranije poznata policiji po pucnjavama te ima bogat kriminalni dosje.
Tokom preliminarne istrage, u fokusu inspektora bila su najmanje dvojica muškaraca koji su viđeni kako istrčavaju iz obližnje kladionice, ali je utvrđeno da oni nemaju veze sa slučajem.


.

.

.

.

.

avaz.ba

DIJELI

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime