Početna Senzacija INFO Novosti Ovo je Mahir Kuldija koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Melise Mešić

Ovo je Mahir Kuldija koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva Melise Mešić

Radi se o osobi koja je odranije poznata policiji po pucnjavama te ima bogat kriminalni dosje

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Melise Mešić (42), kako saznajemo, priveden je te se nalazi u policijskim prostorijama, potvrđeno nam je iz MUP-a KS. Uhapšen je Mahir Kuldija (42), koji je na kriminalističkoj obradi.

Mešić je zaposlena kao sekretarica u firmi “Grateks”, a ranjena je s dva hica jučer oko osam ujutro u srcu Baščaršije, kad je krenula na posao. Ranjena je u leđa i nogu te joj je jedan hitac prošao kroz pluća i zadobila je povrede opasne po život. Ovo krivično djelo okvalificirano je kao pokušaj ubistva.

– Vrlo intenzivnim i efikasnim aktivnostima policajaca iz Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije i Prve policijske uprave, identificiran je osumnjičeni koji se dovodi u vezu s izvršenjem ubistva u pokušaju te je potom lociran i uhapšen jutros u 2:15 sati na području općine Stari Grad – kazao je Mirza Hadžiabdić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz policije navode da još ne znaju motiv za zločin, ali da će se to iskristalizirati tokom daljnje istrage.

U lociranju osumnjičenog učestvovali su i agenti Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). Radi se o osobi koja je odranije poznata policiji po pucnjavama te ima bogat kriminalni dosje.
Tokom preliminarne istrage, u fokusu inspektora bila su najmanje dvojica muškaraca koji su viđeni kako istrčavaju iz obližnje kladionice, ali je utvrđeno da oni nemaju veze sa slučajem.


.

.

.

.

.

avaz.ba

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime