Početna Senzacija INFO Novosti FOTO/ ‘ZA RAZLIKU OD NJIH, MI IMAMO MOGUĆNOST USTATI I PROMIJENITI STVARI’...

FOTO/ ‘ZA RAZLIKU OD NJIH, MI IMAMO MOGUĆNOST USTATI I PROMIJENITI STVARI’ ‘Ostajemo ovdje cijelu noć’: Građani protestvuju ispred Vijećnice nakon uznemirujućih snimaka iz Zavoda ‘Pazarić’

Na današnjoj sjednici Predstavnički dom zadužio je radno tijelo da u roku od sedam dana provjeri sve navode o stanju u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić

Grupa građana okupila se večeras ispred sarajevske Vijećnice kako bi izrazila ogorčenje nakon danas objavljenih fotografija iz Zavoda Pazarić te na poteze parlamentaraca koji su uslijedili.

U Vijećnici se održava proslava povodom Međunarodnog dana djeteta.

Kako je rekao reporter N1 u javljanju uživo s protesta, okupljeni namjeravaju ostati ispred Vijećnice cijelu noć kako bi alarmirali nadležne na katastrofalno stanje u zavodu ‘Pazarić’.

Podsjećamo, ranije danas ispred zgrade Federalnog parlamenta, gdje se održavala sjednica Predstavničkog doma, okupili su se građani povodom objave uznemirujućih snimaka štićenika Zavoda za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić, javila je Fena.

– Svi smo mi djeca iz Zavoda Pazarić. Samo za razliku od njih mi imamo mogućnost ustati i promijeniti stvari, ali ne radimo to. Ta sila koja se sprovodi nad tom djecom koja bi trebala biti pod zaštitom sprovodi se također i na nama samo kroz drugačije načine i mehanizme – rekao je Alečko Kantar.

On je došao na okupljanje zbog dešavanja koja se konstantno provode u Zavodu.

– Svjedočili smo fotografijama na kojima su djeca svezana. Činjenica da mi moramo biti na ulici i tražiti da se pobrinu za tu djecu na način kako zaslužuju to je poražavajuće – kazala je Aida Feraget.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Predstavnički dom zadužio je radno tijelo da u roku od sedam dana provjeri sve navode o stanju u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić, kao i da prikupi nalaze svih inspekcija koje su do sada odlazile u Zavod, te o svemu tome obavijesti Predstavnički dom radi odgovarajuće reakcije, javila je Fena.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

Upiši komentar

Upišite komentar
Molimo da upišete vaše ime